Englannin FA Cupin kolmannen kierroksen otteluita pelattiin läjäpäin jälleen sunnuntaina. Tositoimissa nähtiin lukuisia valioliigaseuroja, kuten esimerkiksi Teemu Pukin edustama Norwich.

Pukki, 31, joka on Norwichin tämän(kin) kauden paras maalintekijä, ei mahtunut joukkueensa avauskokoonpanoon, mutta pääsi kentälle maalittoman avausjakson jälkeen.

Norwichin peli piristyi puoliajalla tehdyn triplavaihdon myötä, kun Pukin lisäksi Man United -laina Brandon Williams sekä kosovolaistaituri Milot Rashica pääsivät irti. Kanarialinnut saivat luotua seitsemän maalipaikkaa enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla ja teki lopulta voittoon riittäneen maalin. Maalista vastasi Rashica ja siihen loistavan esityön teki Pukki.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Valioliigan suurista kentällä nähtiin Liverpool sekä Tottenham. Nämä ottelut olivat hyvin samankaltaisia. Kumpikin pelasi kotikentällään kolmannen sarjatason joukkuetta vastaan, ja kumpikin kävi tappiolla.

Anfieldilla vieraillut Shrewsbury iski ottelun avausmaalin 27. peliminuutilla Daniel Udohin toimesta, mutta johto ei kestänyt montaakaan minuuttia. Liverpool johti ottelua tauolla 2-1 ja marssi lopulta 4-1-voittoon. Maalinteossa onnistuivat Kalde Gordon, Roberto Firmino sekä Fabinho kahdesti.

Tottenham Hotspur Stadiumilla Morecambe roikkui pitkään kiinni yllätyksessä. Anthony O’Connorin osuma 33. peliminuutilla piti vieraat kiinni jatkopaikassa pitkälle toiselle puoliajalle asti, kunnes Harry Winks tasoitti pelin vartti ennen päätösvihellystä. Lopulta Morecamben taistelu ei riittänyt edes jatkoajalle, sillä Lucas Moura ja Harry Kane osuivat viimeisellä vitosella ja sinetöivät Tottenhamille 3-1-voiton.

FA Cupin 3. kierroksen tulokset sunnuntain otteluista:

Luton – Harrogate 4-0
Charlton – Norwich 0-1
Liverpool – Shrewsbury 4-1
Stoke – Leyton Orient 2-0
Tottenham – Morecambe 3-1
West Ham – Leeds 2-0
Wolves – Sheffield United 3-0