Aston Villa joutui vastikään nöyrtymään Manchester Unitedille FA Cupissa, mutta lauantaina birminghamilaiset pääsevät hakemaan revanssia kotikentällään.

Steven Gerrardin miehistö on ollut paljon otsikoissa tällä viikolla. Ryhmään on liittynyt kaksi profiilihankintaa. Ranskan maajoukkuemies Lucas Digne saapui Evertonista ja Philippe Coutinho tuli vanhan seurakaverinsa alaisuuteen Barcelonasta.

Aston Villan kannattajia on varmasti askarruttanut kuumeisesti, että nähtäisiinkö edes toinen heistä kentällä jo lauantaina.

– Kumpikin on käytettävissä huomenna, kun suunnittelemme kokoonpanoamme, Gerrard sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Englantilaismanagerin mukaan joukkueeseen saattaa edelleen tulla vahvistuksia.

– Katsotaan mitä tapahtuu. Olen todella iloinen tuesta, jonka olen seurajohdolta saanut tähän asti.

– Huippupelaajat haluavat pelata huippupelaajien kanssa. Olemme saaneet juuri kaksi loistavaa jalkapalloilijaa ryhmäämme. Se vaikuttanee positiivisesti myös itseluottamuksen saralla.

Coutinho ja Gerrard jakoivat pukukopin aiemmin pelaajina Liverpoolissa.

– Coutinhon pelikunto ei ole lähellekään täydellinen. Hän harjoitteli paljon itsenäisesti Barcelonassa ja koronavirus vaivasi myös tässä välissä.

– Mahtavaa, että saimme hänet. On minun tehtäväni huolehtia, että hän sopeutuu nopeasti ja alkaa nauttimaan taas jalkapallosta.

Gerrard uskoo brasilialaisen pääsevän nopeasti vanhalle tasolleen Valioliigassa.

– Fantastinen pelaaja ja Villa Parkilla ollaan todella innoissaan hänen suhteensa. Ei epäilystäkään, että näemme todellisen Philippe Coutinhon piakkoin. Kunhan hän pääsee täyteen kuntoon, niin meillä on uskomaton pelaaja käytössämme.

– Tunnen hänet todella hyvin. Hieno kaveri ja perhe merkitsee Philippelle todella paljon. Ammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä.

Ranskalaispelaaja Digne on Gerrardille luonnollisesti vieraampi persoonana, mutta englantilaisluotsi kertoo halunneensa juuri hänet, kun mahdollisuus avautui.

– Lucas on pelannut useissa kovatasoisissa seuroissa ja voittanut. Mahdollisuuden auettua lähdimme hänen peräänsä aggressiivisesti.

– Todella lahjakas kaveri ja upeaa, että hän liittyi ryhmäämme. Kumpikin uusi pelaaja vahvistaa joukkuettamme merkittävästi.

Lauantain otteluun Gerrard suhtautuu innokkaasti.

– Jännittynyt tunnelma. Meidän tulee olla keskittyneitä. Erittäin vaikea peli Unitedia vastaan luvassa, mutta uskon Villa Parkin kotiyleisön antavan meille lisäenergiaa, jota tarvitsemme.

Lähde: BBC