Rafael Benítez sai lähteä Evertonin managerin paikalta sunnuntaina. Nyt on edessä seuraajan etsintä.

Seuran tiedote managerin lähdöstä oli äärimmäisen niukka, Toffees kertoi jatkosta oikeastaan vain, että kertoo siitä myöhemmin. Melko selvänä pidetään, että ainakin ensi alkuun, mahdollisesti kauden loppuunkin, työtä jatkaa seuralegenda Duncan Ferguson. 50-vuotias skotlantilainen toimi Benítezin apuvalmentajana tämän lyhyeksi jääneen toimikauden aikana.

Sky Sports listasi pikapuoliin nimiä, jotka on nostettu pöydälle mahdollisena seuraavana pysyvänä managerina. Ferguson kuuluu itseoikeutetusti tälle listalle.

Yhtenä mahdollisuutena mainitaan Wayne Rooney. Vaikka ex-hyökkääjä toki parhaiten Manchester Unitedista muistetaan, on hänen kasvattajaseuransa Everton. Kysymys kuuluu, onko vielä varsin vähäisiä managerinkannuksia omaava legenda pestistä kiinnostunut.

Yksi nimi, joka on jo vuosia liitetty lähes jokaiseen korkeamman profiilin vakanssiin alallaan, on Merseysidella hyvin tuttu Roberto Martínez. Muita listattuja ovat Rudi Garcia, Frank Lampard, sekä Brightonin Graham Potter.