Mestarien liigan hallitseva mestari Chelsea on huolissaan siitä, että he joutuvat pelaamaan neljännesvälierien toisen osaottelun Lilleä vastaan ilman rokottamattomia pelaajiaan.

Chelsea ja Lille kohtaavat otteluparin ensimmäisessä osaottelussa Stamford Bridgellä 22. helmikuuta, ja toinen osa pelataan Stade Pierre-Mauroylla 16. maaliskuuta.

[readmore from=Chelsea]

Kaikilta Ranskaan matkustavilta vaaditaan rokotepassia, ja maan hallitus on vahvistanut, että urheilijat eivät saa erityiskohtelua. Näin ollen Chelsean rokottamattomat pelaajat eivät voisi matkustaa Ranskaan ja olisivat täten pelikelvottomia toiseen osaotteluun.

Chelsea on ottanut asian tiimoilta yhteyttä UEFA:aan ja vaihtoehtoja on tarkoitus puida ensi viikolla. Yhtenä vaihtoehtona pidetään sitä, että molemmat osaottelut pelataan puolueettomilla kentillä.

On epäselvää, kuinka moni Chelsean pelaaja on rokottamaton ja aikovatko he rokottautua ennen kyseistä ottelua. Chelsean manageri Thomas Tuchel kertoi viime kuussa, että hän ei halua sekaantua sormella osoittamiseen ja rokottamattomien ihmisten jahtiin, vaikka tiedostaa haasteet, joita rokottamattomat voivat aiheuttaa.