Southampton on kertonut seurassa aikanaan tapahtuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhreille, että se harkitsee Ted Batesin patsaan poistamista stadioninsa edustalta, kertoo Athletic.

Bates, joka menehtyi 85 vuoden iässä marraskuussa 2003, vietti Southamptonissa yli 60 vuotta pelaajana, managerina ja johtotehtävissä. Hänen näköispatsaansa on suoraan St Mary’s Stadiumin ulkopuolella.

Batesia on syytetty siitä, että hän jätti huomiotta entistä juniorivalmentajaa Bob Higginsiä koskevat valitukset.

Higgins, jota tuomari kuvaili ”petomaiseksi ja kieroksi” hyväksikäyttäjäksi, sai 24 vuoden vankeustuomion vuonna 2019, kun hänet oli tuomittu 45:stä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuosina 1971-1996, jolloin hän työskenteli Southamptonissa ja Peterborough Unitedissa.

Hänen uhreilleen, jotka ovat nyt 40-50 vuoden iässä, on kerrottu useissa tapaamisissa, että Southampton harkitsee ryhtyvänsä useisiin toimenpiteisiin sen jälkeen, kun lasten hyväntekeväisyysjärjestö Barnardo’sin tekemä riippumaton katsaus julkaistiin viime marraskuussa. Southampton on myöntänyt julkisesti, että kyseessä oli ”täydellinen institutionaalinen epäonnistuminen”.

Southamptonin seurajohto on vahvistanut Higginsin uhreille, että Batesin patsaan poistaminen on yksi harkituista toimenpiteistä.

– Bob Higginsin uhrina ja seurajohdon kanssa keskustelleena olen tyytyväinen siihen että seura harkitsee Ted Batesin patsaan poistamista, kommentoi eräs entinen southamptonilainen Athleticille.

– Se voi olla epäsuosittu mielipide joidenkin Southamptonin kannattajien keskuudessa, mutta näiden kannattajien on todella saatava tietää totuus siitä, miksi tätä harkitaan. Seuran on oltava rehellinen, kannattajat ansaitsevat tietää.

– Bates olisi voinut ja hänen olisi pitänyt lopettaa Higginsin rikokset, mutta hän päätti olla sanomatta mitään.