Viime kesänä koko jalkapallomaailma pysähtyi, kun Christian Eriksen lyyhistyi Parkenin kentän pintaan.

Tilanne näytti huolestuttavalta, todella huolestuttavalta. Eriksen, 29, näytti olevan täysin eloton ja häntä elvytettiin kuin viimeistä päivää. Sellaiseksi se oli myös tanskalaisen osalta jäämässä, mutta ei luojan kiitos jäänyt.

Harva olisi 12. kesäkuuta 2021 uskonut, että reilu seitsemän kuukautta myöhemmin Eriksen allekirjoittaa sopimuksen Valioliigaseuran kanssa. Sellaisen sydänpysähdyksestä toipunut tanskalaispelaaja kuitenkin tällä viikolla teki. Hän solmi Brentfordin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen, joka sisältää option ensi kaudesta.

Eriksenin Brentford-debyyttiä joudutaan kuitenkin odottamaan vielä tovi. Valioliigassa aiemmin Tottenhamia edustanut tanskalaistähti saapuu Englantiin ensi viikolla, jolloin hän aloittaa harjoittelun uuden seuransa kanssa.

Brentfordin manageri Thomas Frank on haltioissaan siitä, että seura onnistui hankkimaan Eriksen. Frankin mukaan hänen maanmiehensä saattaa olla jopa Brentfordin seurahistorian paras hankinta.

– Hän [Eriksen] on mahdollisesti tämän seuran kaikkien aikojen paras hankinta, Frank sanoi.

– Siitä päivästä, kun hän astelee kentälle, tulee uskomaton päivä. Näimme kaikki, mitä hänelle tapahtui. Se oli hullua. Näemme hänet pian kentällä, ja siitä tulee hyvä päivä.

Koko Brentford-yhteisö odottaa innolla Eriksenin liittymistä mukaan joukkueeseen.

– Hän on huippupelaaja, jolla on paljon kokemusta. Pelaajat ovat iloisia ja onnellisia, että onnistuimme saamaan huippupelaajan seuraan, Frank kertoo.

– Olen iloinen, että hän päätti tulla meille. Sen lisäksi, että hän oli huippupelaaja ja supertähti, hän on erittäin nöyrä ja maanläheinen. Se on iso ominaisuus.