Paikasta FA Cupin 16 parhaan joukkoon pelattiin lauantai-illan päätteeksi Lontoossa, Tottenham Hotspurin ja Brighton & Hove Albionin välillä.

Tilastollisesti jopa yllättävän tasaisen ottelun loppuluvut 3-1 tarkoittavat Spursin jatkamista kilpailussa.

Isäntäjoukkue vaikeutti vieraittensa pyrkimyksiä jo 13. minuutilla, kun Pierre-Emile Höjbjerg vapautti Harry Kanen maalintekoon. Englannin A-maajoukkuekapteeni pamautti pallon oikeaan yläkulmaan.

Jos Spursin ensimmäisen maalin tekijä ei ollutkaan aivan kokematon hommassaan, muutti numeroiksi 2-0 puolustaja Emerson Royal, kauden ensimmäisellä osumallaan – tai näin ensin luultiin. Laukaus painui sisään kuitenkin Brightonin Solly Marchin kautta, ja merkittiin omaksi maaliksi. Tässä vaiheessa pelattiin ottelun 24. minuuttia. Pelin kuva oli joka tapauksessa muodostunut jo hyvin selkeäksi.

Isännillä oli puolen tunnin vaiheilla paikka niitata ottelu jo täysin nimiinsä, mutta Son Heung-minin pusku suuntautui tätä tarkoitusta ajatelleen väärälle puolelle tolppaa.

Brighton ei toki kahden maalin tappioasemasta huolimatta antautunut, vaan haki kavennusta. Tarkkuutta yrityksiin ei löytynyt; etelärannikkolaisten vedoista suuntautui avausjaksolla kohti maalia vain yksi.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat energialla. Jakub Moder, jolle tarjoiltiin jonkinlaista maalipaikkaa jo ennen taukoa, sai irtopallon maalilla mutta ampui yli. Yves Bissouman vedon taas pysäytti Hugo Lloris. Heti tämän perään Tariq Lamptey ehti palloon boksissa, mutta hänen vetonsa tuli blokatuksi.

Seagulls onnistui viimein kavennuksessa, kun pelatiin 63. minuuttia. Bissoumalle merkattu maali syntyi kimmokkeen ottaneesta vedosta – ottelu oli viimeistään nyt jälleen hengissä – hetken.

Kanen illan toinen osuma syntyi vain kolmen minuutin kuluttua kavennuksesta. Toisin kuin Moder aiemmin, Tottenham-hyökkääjä käytti rebound-paikkansa.

Antonio Conten pragmatiikka astui esiin hänen joukkueensa palautettua kahden maalin johtonsa. Manageri esitteli kotiyleisölle tuoreen tulokkaan, Dejan Kulusevskin. Juventuksesta vastikään saapunut ruotsalainen otti kentällä Lucas Mouran paikan. Pian tämän jälkeen kentältä poistui myös Son, Steven Bergwijinin tieltä.

Kulusevskin lisäksi myös toinen Juventuksesta hankittu tulokas, Rodrigo Bentancur sai minuutteja ottelun lopussa, tultuaan Harry Winksin tilalle.

Viiden minuutin lisäaika ei tuonut muutosta tulostaululle.