Tanskalaistähti Christian Eriksenin matka kohti pelikuntoa kulkee ”oikeaan suuntaan”, sanoo Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank.

Eriksen, 30, ei ole pelannut minuuttiakaan virallisessa ottelussa sen jälkeen, kun hän sai sydänpysähdyksen viime kesän EM-kisoissa.

Hän joutui purkamaan sopimuksensa Internazionalen kanssa, koska Italiassa ei saa pelata sydämentahdistimen kanssa, ja monet pohtivat, aikooko hän edes jatkaa uraansa. Tammikuussa Brentford tiedotti kuitenkin hankkineensa Eriksenin keskikentälleen loppukauden mittaisella sopimuksella.

Sarjanousija kohtaa tänään, lauantaina, Arsenalin vieraskentällä, mutta Erikseniä ei nähdä tositoimissa vielä Tykkimiehiä vastaan. Hänen debyyttinsä on kuitenkin tuloillaan.

– Haluamme hänet mukaan, mutta kuten kaikki muutkin pelaajat, jotka ovat olleet seitsemän tai kahdeksan kuukautta poissa, he tarvitsevat useita pelejä peräkkäin päästäkseen normaalille tasolleen, kommentoi Frank Goalin mukaan.

– Minun on saatava hänet kentälle, ja sitten jatkamme siitä eteenpäin. Hän näyttää harjoituksissa hyvältä. Hän on yhä melko hyvä jalkapalloilija, jolla on uskomatonta laatua peliälyssään, syöttövalikoimassaan, viimeistelyssään ja keskityksissään, sanoi tanskalaisluotsi hymyillen.

– Nyt hän tarvitsee vielä ylimääräistä terävyyttä ja nopeita liikkeitä, joita hänen on toistettava yhä useammin – mutta se on menossa oikeaan suuntaan.

Frankin mukaan Eriksen ei ole osoittanut harjoituksissa minkäänlaisia diivan elkeitä, vaikka hän on ylivoimaisesti seuran valovoimaisin pelaaja.

– Tiesin sen jo entuudestaan, mutta nyt se on varmistunut minulle, että hän on huippupelaaja huippuominaisuuksilla. Sen näkee jokaisissa harjoituksissa.

– Hänen liikkeensä, pallokosketuksensa, pelisilmänsä, hänen tapansa auttaa hyökkääjiä ja luoda paikkoja. Hän on huipputyyppi. Hän sopii täydellisesti kulttuuriimme, vaikka hän on heittämällä isoin tähtipelaajamme.