Mestarien liigan voittoa puolustava Chelsea isännöi tiistaina Ranskan mestarijoukkue Lilleä, maanosan ykköskisan pudotuspelissä. Loppuluvut 2-0 antavat Bluesille tukevan jalansijan jatkoon.

Kotijoukkue otti kuskin paikan pelissä hyvin nopeasti. Kai Havertz oli lähellä maalintekoa pelin neljännellä minuutilla, ja onnistui kahdeksannella. 1-0 syntyi Hakim Ziyechin antamasta kulmapotkusta, jonka saksalainen puski sisään.

GOAL

@goal
Kai Havertz LOVES a Champions League goal 😍

Nopeahkon avausosuman jälkeen Lille sai otetta pelistä, mutta ei saanut vetojaan sunnattua riittävän tarkasti. Ranskalaiset veivät avauspuolikkaan maalintekoyritykset nimiinsä selkeästi, mutta saivat vain yhden niistä kohti Edouard Mendyn maalia.

Vaikka Chelsean johto tuntui vieraitten yritteliäisyydestä huolimatta kestävän, nousi joukkueen taivaalle synkkää pilveä pian toisena jakson alettua. Mateo Kovacic joutui jättämään kentän loukkaantuneena 51. minuutilla, tilalle Ruben Loftus-Cheek. 26-vuotias tuli sisään isäntien ensimmäisenä englantilaispelaajana ottelussa. Kovacic nilkutti suoraan pukusuojaan.

Vain reilu viisiminuuttinen edellisestä, ja oli Ziyechin vuoro jättää kenttä vamman vuoksi. Tilalle Saúl Ñíguez. Chelseaa ensi viikonloppuna odottava Liigacupin finaali sai jälleen epävarman osallistujan.

Loukkaantumiset kuittaantuivat pian toisella maalilla. Tällä kertaa asialla Christian Pulisic. Amerikkalaisen vapautti vastahyökkäyksestä maalintekoon loisto-ottelua pelannut N’golo Kanté.

80. minuutin jälkeen ottelu katsottiin molemmin puolin siinä määrin taputelluksi, että vaihtoruletti alkoi. Kumpikin joukkue tuntui lähinnä säästelevän avainpelaajiaan tuleviin koitoksiin.