Manchester Unitedin laitahyökkääjällä Anthony Elangalla oli keskiviikkona unohtumaton ilta, kun hän pelasti joukkueensa tappiolta Atlético Madridin vieraana Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Atlético siirtyi jo seitsemännellä minuutilla johtoon João Félixin osumalla ja oli pelissä pitkiä jaksoja niskan päällä.

Elanga vaihdettiin kentälle, kun varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä. Vain viisi minuuttia myöhemmin hän karkasi Bruno Fernandesin syötöstä läpiajoon ja laukoi pallon maata pitkin takanurkkaan ja loppulukemiksi 1-1.

Ruotsalaislaiturista tuli 19 vuoden ja 302 päivän iässä Manchester Unitedin seurahistorian nuorin maalintekijä Mestarien liigan pudotuspeleissä. Kaikkiaan Elanga on nyt esiintynyt Unitedin ykkösmiehistössä 15 ottelussa iskien niissä yhteensä kolme osumaa. Edellisen maalinsa hän oli tehnyt viime viikonloppuna 4-2-voitossa Leedsiä vastaan.

Elanga valotti keskiviikon ottelun jälkeen BT Sportin haastattelussa, millaiset neuvot väliaikaismanageri Ralf Rangnick antoi hänelle ennen vaihtoa.

– Olen unelmoinut tällaisista hetkistä, maalinteosta Mestarien liigassa Atlético Madridin kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Unelma on tullut toteen, kommentoi ruotsalaishyökkääjä ESPN:n mukaan.

– Se (maali) taisi olla vielä ensimmäinen kosketukseni. Hän (Rangnick) käski minua pelottelemaan hyökkääjiä ja tekemään juoksuja linjan taakse.

– Halusin tästä hyvän tuloksen kannattajille, koska he tekivät pitkän matkan tänne. Tämä oli vasta ensimmäinen osaottelu. Meidän on oltava valmiita toiseen osaan Old Traffordilla.

– Haluan kiittää manageria hänen luottamuksestaan aina, kun minulle annetaan mahdollisuus, ja pyrin antamaan itsestäni 150 prosenttia aina, kun menen kentälle.

– Teen vain sen, mitä voin tehdä, haluan olla kentän paras pelaaja ja arvostan manageria.

– Pelissä on pysyteltävä mukana, mitä tahansa voi tapahtua. Emme pelanneet parhaalla mahdollisella tavalla ensimmäisellä puoliajalla, mutta paransimme vaihtojen jälkeen toisella puoliajalla.

Manchester United isännöi Atlético Madridia toisessa osassa 15. maaliskuuta.