Chelsean ympärillä on riittänyt puhetta viime päivien aikana – ja tulee riittämään jatkossakin.

Viime viikonloppuna seuran omistaja Roman Abramovitš ilmoitti luopuvansa seuran hallinnasta. Venäläismiljardööri ei enää jatkossa vaikuta Chelsean strategiseen johtamiseen, mutta jatkaa yhä seuran omistajana.

Mutta jatkaako kauaa? Keskiviikkona sveitsiläismiljardööri Hansjorg Wyss paljasti, että Abramovitš on yrittänyt kaupata seuraa hänelle. Lehtitietojen mukaan Abramovitš on ”peloissaan” Britannian hallituksen pakotteiden kohtaamisesta ja pyrkii pääsemään nopeasti eroon sekä Chelseasta että huviloistaan Lontoossa.

Sekavalla tilanteella on takuulla vaikutusta Chelsean siirtosuunnitelmiin tulevana kesänä. Näillä näkymin seuran on itse hankittava siirtovaransa [lue: myytävä pelaajia] tehdäkseen pelaajahankintoja. Se ei toki ole uusi tilanne seuralle, joka on jo vuosia pyrkinyt omavaraisuuteen. Itseasiassa viimeisen viiden vuoden aikana Chelsea on kuluttanut pelaajiin vain 265 miljoonaa euroa, eli noin 53 miljoonaa per vuosi [Ostot: 879,5 m€, myynnit: 614,47m€].

Evening Standardin mukaan todennäköisimpiä lähtijöitä ovat huippulupaukset Faustino Anjurin sekä Armando Broja. Kummankin pelaajan perässä on tiettävästi ainakin Southampton, jossa Broja on viettänyt kuluvan kauden lainalla.

Kahden huippulupauksen lisäksi mahdollista myyntitavaraa ovat lehden mukaan Christian Pulisic, Hakim Ziyech sekä Timo Werner.

Chelsean ostoslistalla huhutaan olevan Sevillan ranskalaistoppari Jules Koundé sekä West Hamin keskikenttäpelaaja Declan Rice. Lisäksi seura pyrkii hankkimaan oikean laitapuolustajan.