Liverpool lunasti paikkansa FA Cupin puolivälieriin kukistamalla Norwichin Anfieldilla 2-1-lukemin.

Neljännesvälieräottelu ratkesi isäntien hyväksi jo avausjakson aikana. Liverpoolin ”cup-pelaaja” Takumi Minamino osui 12 minuutin sisään kahdesti ja tauolle siirryttiin 2-0-lukemissa. Japanilaishyökkääjä on tehnyt Liverpool-paidassa yhteensä 13 maalia, joista peräti yhdeksän on syntynyt cup-kilpailuissa [FA Cup/Liigacup].

– Hän on loistava kaveri, loistava pelaaja. Joka kerta kun hän pääsee pelaamaan, hän on valmis ja tekee maaleja. Tänään hän teki kaksi maalia, kaksi tärkeää maalia, Liverpool-konkari James Milner sanoi Minaminosta.

Norwich nousi vielä vartti ennen päätösvihellystä Lukas Ruppin osumalla maalin päähän, mutta sen lähemmäs Kanarialintujen eväät eivät riittäneet.

FA Cupin puolivälieräpaikka on Liverpoolille ensimmäinen Jürgen Kloppin alaisuudessa. Vuodesta 2015 lähtien punanuttuja luotsannut Klopp ei ollut kertakaan onnistunut läpäisemään neljännesvälierävaihetta. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - This is the first time Liverpool have reached the quarter-finals of the FA Cup under Jürgen Klopp, with the previous occasion in which they did so coming in April 2015 under Brendan Rodgers. Territory.

– Tuntuu hyvältä, se tuntuu oikein hyvältä, Klopp sanoi ensimmäisen puolivälieräpaikan saavutettuaan.

Viime viikonloppuna Liigacupin mestaruutta juhlineen Liverpoolin puolivälierävastus selviää torstai-iltana. Liverpool on voittanut FA Cupin edellisen kerran 16 vuotta sitten. Sen putken joukkue pyrkii tällä kaudella katkaisemaan.

Mahdollisuuksia on vielä useampaankin mestaruuteen, itseasiassa jopa historialliseen ”värisuoraan”, sillä Liverpool taistelee yhä myös Valioliigan mestaruudesta sekä Mestarien liigan voitosta.

LUE MYÖS: Liverpoolille historiallinen ”värisuora”? Jürgen Klopp toppuuttelee puheita: ”Emme edes ajattele niin hulluja asioita”