Chelsea vaati aiemmin FA Cupin ottelua Middlesbrough’ta vastaan pelattavan ilman yleisöä, koska Chelsea ei voi myydä otteluun vieraslippuja. Ehdotus sai Middlesbrough’n faneilta ja seuralta täystyrmäyksen ja nyt myös Britannian hallitus otti kovasanaisesti asiaan kantaa.

Chelsean tilanne on äärimmäisen hankala tällä hetkellä, koska seuran omistaja Roman Abramovitš asetettiin Britanniassa pakotelistalle ja hänet varat jäädytettiin. Britannian hallitus katsoi, että veneläisoligarkki Abramovitš on läheisissä väleissä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, joka aloitti brutaalin sodan Ukrainaa vastaan.

Abramovitš oli halukas myymään Chelsean, mutta pakotteet vaikeuttivat kaupantekoa melkoisesti. Britannian hallitus asetti Chelsealle kovia pakotteita Abramovitšin Putin-suhteiden takia (voit lukea pakotteista tästä).

Politico-lehden toimittaja Alex Wickham kertoi Twitterissä saaneensa hallituslähteeltään muistion, jossa vastattiin kovasanaisesti Chelsean vaatimuksiin pelata FA Cup -vierasottelu Middlesbrough’ta vastaan ilman yleisöä.

– Teemme kellon ympäri töitä varmistaaksemme Chelsean toiminnan jatkumisen kannattajien hyväksi. Tämä tiedote, jossa uhkaillaan Middlesbrough’ta ja koko jalkapalloliigaa osoittaa, etteivät he ymmärrä tilanteensa vakavuutta, eli sitä, että heidät omistaa taho, jolle on asetettu pakotteita, koska hänen katsotaan olevan osittain vastuussa Ukrainassa nähdyistä kauheista tapahtumista, muistiossa kirjoitetaan.

[readmore from=chelsea]

Hallituslähde kertoo, ettei heidän intresseissään ole rankaista Chelsean kannattajia, vaan nimenomaan löytää nopeasti ratkaisuja. Lisäksi Kremliin johtavat rahahanat halutaan katkaista.

– Emme ole sitä vastaan, etteikö Chelsea voisi saada katsojia peleihinsä pitkässä juoksussa, mutta emme voi hyväksyä lipputuloista saadun rahan valumista pakotelistalla olevalle taholle.

– Chelsean tulisi käyttää vähemmän aikaa sen murehtimiseen, että he saisivat muutama tuhat kannattajaa otteluun, ja keskittyä seuran saattamista sellaisiin käsiin, jotka eivät ole yhteydessä sodanlietsojaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Alex Wickham

@alexwickham

Alex Wickham

@alexwickham
Comms disasterclass from Chelsea PR trying to bounce the government into weakening sanctions measures — the twitter outcry in response will surely have the genius effect of making it harder for the govt to back down

Chelsea FC

@ChelseaFC
Middlesbrough ticket update.
NEW: UK Govt condemns @ChelseaFC statement in extremely strong terms

LUE MYÖS: