Manchester United putosi Mestarien liigan pudotuspeleistä, kun Atlético Madrid haki 1-0-vierasvoiton Old Traffordilta keskiviikkona. Ottelun jälkeen pääsi seuraamaan tiivistä jälkipeliä ja toisistaan poikkeavia mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, miten seuran pitäisi tästä jatkaa.

Mietin vain itse, että eihän seuralla pitäisi olla mitään ongelmaa. Ralf Rangnick on alunperin suunniteltu ja värvätty väliaikaiseksi manageriksi, joka ottaa kesällä hoitaakseen urheilutoimenjohdon tehtävän.

Unitedin suunnitelma ei ainakaan ulospäin viestityn perusteella ole muuttunut, vaikka joitain todennäköisesti löperöitä uutisia on noussut esiin koskien Rangnickin managerin pestin vakinaistamista.

Tuo olisi tie, jolle Unitedin ei kannattaisi astua. Oletamme, että niin ei tapahdu, joten onkin syytä kysyä: Miksi Unitedin pitäisi olla huolissaan vielä tässä vaiheessa?

United on tilanteessa, jossa siltä ei voi odottaa kovin suurta menestystä etenkään Mestarien liigassa. Atléticon pudottaminen olisi ollut iso bonus, vaikka vastustajallakaan ei ole meneillään läheskään paras kausi.

Ralf Rangnick aloittaa todellisessa pestissään vasta ensi kesänä. Kuva: Getty Images.

Unitedilla on edelleen suunnitelma, ja jos se onnistuu löytämään parhaan mahdollisen managerin ja etsimään täsmähankintoja pelaajamarkkinoilta, niin kaikki on ihan hyvin. Jos olisin Unitedin kannattaja, ainoa mikä pitäisi minut positiivisena juuri nyt, olisi se, että Rangnickin kaltainen toimija on ottamassa näppeihinsä urheilutoimenjohdon.

Rangnick ei ole enää vuonna 2022 valmentaja, jonka palkkaisin päävalmentajaksi. Hän on esikuvallinen, ikoninen hahmo ja monen etenkin saksalaisen valmentajan idoli ja henkilö, jonka ajatuksista ammennetaan nykypeliin asioita. Silti, hän jää mitä luultavimmin jalkoihin huippumanagereita vastaan. Rangnick on parhaimmillaan taustalla, tavalla tai toisella.

Edelleen, United on siinä tilanteessa, että sen täytyy hyväksyä väliaikainen vaihe. Viimeksi se oli tällaisessa tietynlaisessa limbossa edellisen päävalmentajansa aloittaessa väliaikaisessa pestissään.

[readmore from=manchester-united]

Tuo väliaikaisuus alkoi lennokkaasti ja teki kaaren, joka jollain tasolla sokaisi Unitedin päättäjät. Silloin ei ollut suunnitelmaa, joten valinnat pystyi perustella kevyemmin ja Ole-Gunnar Solkskjærin tarina oli myyvä.

Nyt odotusarvoa on enemmän ja suunnitelmasta on kerrottu avoimemmin ja se on selkeämmin kaikkien nähtävillä. Omalla otannallani tämän näkee kuitenkin vain osa Unitedin kannattajista ja faneista.

En tiedä miksi Unitedin ympärillä pyörii sama keskustelu vuodesta toiseen. Se on pyörinyt kohta jo vuosikymmenen. Joka tapauksessa vasta kauden päätyttyä, kun Unitedin roolitus on selkeä ja tiedämme paremmin seuraavat askelmerkit, voimme päättää kannattaako olla huolissaan. Silloin viimeistään nähdään oliko suunnitelmaa vai ei.