Prosessi suomalaiskärki Teemu Pukin, 32, sopimukseen kirjatun yksivuotisen jatko-option aktivoimiseksi on käynnissä, sanoo Norwichin manageri Dean Smith.

Yhdeksän liigamaalia tällä kaudella iskeneen Pukin nykyinen sopimus on päättymässä kesällä, mutta Valioliigasta putoamassa oleva Norwich ei aio luopua kallispalkkaisesta kultakimpaleestaan ilmaiseksi. Jos ja kun seura jatko-option käyttää, se saa Pukista jonkinlaisen siirtokorvauksen, mikäli mies myydään kesällä.

Huhumylly Pukin ensi kauden seurasta pyörii jo. Hiljattain uutisoitiin, että espanjalaisseura Celta Vigo olisi kiinnostunut suomalaistykistä.

– En pidä sitä lainkaan häiritsevänä. Siksi meillä on urheilujohtajat, ja nautin siitä, että meillä on urheilujohtajat. Puhuttuani Stuartin (Webber) kanssa uskon, että olemme prosessissa Teemun option käyttämisestä, joten toivottavasti hän on joukkueessamme ensi kaudella, Smith kommentoi.

Pukki menetti viime kesänä tärkeän tutkaparin, kun loistavana syöttäjänä tunnettu Emi Buendía vaihtoi seuraa. Smith myöntää, että Norwichilla on ollut vaikeuksia tarjoilla suomalaiselle maalintekopaikkoja.

– Hän on hyvä pelaaja. Olen todella nauttinut hänen kanssaan työskentelemisestä. Hän kuitenkin tarvitsee tarjoilua, ja siitä olemme puhuneet pelaajien kanssa. Teemu tietää, mitä ajattelen hänestä, mutta seuralla on optio, ja uskon heidän olevan käyttämässä sitä. Mielestäni (Pukki) on suoriutunut hyvin (tällä kaudella).

– Mielestäni hän ei ole ajoittain saanut riittävää tarjoilua. Hän on tehnyt joitakin hyviä maaleja, ei vähiten hänen maalinsa Newcastlessa. Mutta kuten kaikki kärkipelaajat, hän on myös hukannut joitakin paikkoja. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, ettemme ole antaneet hänelle niin hyvää tarjoilua kuin olisimme voineet.

Voit katsoa Teemu Pukin osuman viime viikonlopun Burnley-ottelussa alla olevasta Viaplayn videosta!

Lähde: Norfolk Live