West Ham ja Arsenal valioliigajalkapalloilivat isoista asioista Lontoon Olympiastadionin sunnuntai-iltapäivän pelissä. Tottenham oli iltapäivällä ohittanut ottelun vierasjoukkueen sarjataulukossa, mutta asetelma palasi ennalleen 1-2 -lopputuloksen myötä.

Vieraat siirtyivät johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Kulmapotkutilanteesta syntyneen maalin tekijää voidaan sanoa poikkeukselliseksi – pallon sisään puskenut Rob Holding ei ollut tätä ennen koskaan onnistunut liigamaalin teossa Arsenalille. 26-vuotias nousi ottelun avauskokoopanoon Ben Whiten reisivaivojen vuoksi.

Irons nousi tasoihin aivan jakson lopulla, kun Jarrod Bowenin laukaus muutti juuri riittävästi suuntaa Gabrielin jalasta.

Brasilialainen sai toisella jaksolla balsamia haavoilleen, puskettuaan vieraat jälleen johtoon. Toppari sai nousta hämmentävän vapaasti Gabriel Martinellin keskitykseen suoraan Gooner-katsomon edessä.

West Ham lähti otteluun pelaajakierrätyksen merkeissä; joukkueella on edessään pakkovoitto Eurooppa-liigan välierässä tulevana torstaina. Tappioasemassa David Moyes kuitenkin lähetti sisään ensin Michail Antonion, ja myöhemmin myös Tomas Soucekin. Viimeiselle kympille kentälle tuli myös Andri Jarmolenko.

Voitto nosti Arsenalin takaisin valioliigataulukon neloseksi, kolmen pisteen päähän kolmossijan Chelseasta. Kolme pisettä takasivat jo nyt joukkueelle paikan vähintään Eurooppa-liigaan ensi kaudella.