Tiistai-iltana Liverpoolista nähtiin kaksi täysin eri joukkuetta. Ensimmäisellä puoliajalla Liverpool ei manageri Jürgen Kloppin mukaan pelannut ollenkaan, mutta toiselle puoliajalle tuli kuin kokonaan toinen joukkue.

Liverpool eteni Mestarien liigan finaaliin yhteismaalein 5-2. Tilanne näytti kuitenkin tauolla hyvin huolestuttavalta, kun Villarreal oli noussut yhteismaaleissa 2-2-tasatilanteeseen. Villarreal vei ensimmäistä puoliaikaa ja Liverpool ihmetteli vierestä.

– Tauolla meillä oli ongelma. Tiesimme, mikä meni väärin, koska se oli ilmiselvää, mutta meillä ei ollut näyttää (pelaajille) tilanteita, joissa teimme asiat oikein. Sanoin (apuvalmentaja Peter) Krawietzille ”etsi yksi tilanne, missä teemme asioita hyvin ja voimme näyttää sen”. Hän tuli luokseni ja sanoi ”meillä ei ole yhtäkään”, Klopp kertoi ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

Ensimmäinen puoliaika oli Liverpoolilta heikkoa pelaamista pelin jokaisella osa-alueella. Liverpool ei onnistunut pitämään palloa riistojen jälkeen ja puolustaminen oli heikkoa.

– Emme pelanneet jalkapalloa ollenkaan (ensimmäisellä puoliajalla). Sanoin pojille ”teillä on momentum, mutta ette hallitse sitä, voimme kääntää tämän kyllä”. Olimme heti pelissä mukana, kun aloimme murtamaan linjoja, löytämään tiloja ja olimme joustavia emmekä enää pysyneet kokoajan samoilla pelipaikoilla. Teimme maalit ja saimme sen aikaan.

– Tauko oli iso asia, mutta kyse oli siitä, miten pojat reagoivat. Olimme rauhallisia ja olemme yhä mukana, Klopp sanoi.

[readmore from=liverpool]

Toisella puoliajalla Liverpooli hallitsi peliä ja loi kolme maalia. Kloppin taukopuhe teki tehtävänsä.

– Puhuin (tauolla) jalkapallosta. Puhuin siitä, missä meidän pitää pelata, mihin meidän pitää liikkua, missä meidän pitää olla rohkeita, kääntää momentum, mennä linjan taakse ja linjojen väliin. Ongelma oli jalkapalloilullinen, ja se piti ratkaista jalkapallolla.

– Heti kolmen minuutin jälkeen (ensimmäisellä puoliajalla) emme olleet oikeassa mielentilassa. Meillä oli kiire ja tunsimme painetta. On pakotettava oma pelaaminen päälle ja toisella puoliajalla teimme näin, Klopp sanaili.

LUE MYÖS: