Liverpool on edennyt Mestarien liigan finaaliin voittamalla välierissä Villarrealin yhteismaalein 5-2.

Liverpool lähti tiistaina pelattuun toiseen osaotteluun kahden maalin (2-0) johtoasemasta. Jürgen Kloppin luotsaama ryhmä oli Anfieldilla pelatussa avausosassa niin ylivoimainen, että harva jaksoi uskoa Villarrealin mahdollisuuksiin ennen toista osaa.

Villarreal kuitenkin näpäytti epäilijöitään. Se aloitti kotiottelunsa räväkästi ja siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Valioliigasta tuttu Étienne Capoue petasi maalipaikan Boulaye Dialle, joka huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
02:51 - Boulaye Dia's goal after 2 minutes and 51 seconds is the earliest Liverpool have conceded in the #UCL since April 2018 (01:57 vs Manchester City). Interesting. #VILLIV

Villarreal hallitsi avausjaksoa ja loi aika ajoin vaaranpaikkoja Alissonin maalille. Lopulta se myös sai palkinnon pirteästä pelaamisestaan, kun Francis Coquelin puski Capouen keskityksestä otteluparin jo tasoihin. Puoliaika tuli Liverpoolin kannalta hyvään paikkaan.

Liverpoolin pukukopissa tapahtui puoliajalla jotain sellaista, mikä herätti joukkueen pelaamaan. Toisella jaksolla kentällä nähtiin sitä tutumpaa Liverpoolia, joka ei jätä vastustajalleen mitään palaa.

Villarreal oli koko toisen jakson aivan mankelissa, ja Liverpool meni menojaan. Otteluparin ratkaisumaali syntyi 62. peliminuutin kohdalla, kun Fabinho laukoi pallon Geronimo Rullin putkista sisään.

Vain viisi minuuttia myöhemmin oli Luis Díazin vuoro onnistua maalinteossa. Trent Alexander-Arnold lähetti oikealta laidalta keskityksen maalille, ja toisen jakson alussa kentälle tullut Díaz oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja puski pelivälineen maaliin. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Liverpool in the first half vs Villarreal:

◎ 0 goals
◎ 2 shots
◎ 0 shots on target
◎ 2 take-ons completed
◎ 49% possession

The first 25 minutes of the second half:

◉ 2 goals
◉ 8 shots
◉ 3 shots on target
◉ 6 take-ons completed
◉ 75% possession

The Luis Díaz effect™

Ottelun, ja myös otteluparin viimeisestä osumasta vastasi Sadio Mané. Senegalilaishyökkääjä harhautti vastaan tulleen Rullin, jonka jälkeen hän sai potkaista pallon tyhjään maaliin.

Manén osuma oli Liverpoolille jo tämän kauden 139. Se on Liverpoolin 129-vuotisen seurahistorian kaikkein suurin maalimäärä yhden kauden aikana. Lienee melko varmaa, että maalimäärä tulee tuostakin vielä kasvamaan, sillä Liverpool pelaa loppukauden aikana vielä kuusi ottelua. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
139 – @LFC have scored 139 goals in 57 games in all competitions in 2021-22, their highest ever total in a single season in their club history. Unstoppable. #VILLIV

Mestarien liigan finaali pelataan 28. toukokuuta Pariisissa. Liverpoolin finaalivastus ratkeaa huomenna keskiviikkona, jolloin Manchester City ja Real Madrid pelaavat oman välieräparinsa toisen osaottelun.