Chelsean hyökkääjä Romelu Lukaku sanoo, että hänen agenttinsa tuoreet kommentit eivät edusta hänen omaa kantaansa.

Lukakun, 28, edustaja Federico Pastorello sanoi tällä viikolla La Repubblican haastattelussa, että hän aikoo keskustella Chelsean uuden omistajan kanssa asiakkaansa tulevaisuudesta seurassa.

Jo vuosina 2011-2014 Chelseassa pelannut Lukaku palasi lontoolaisseuraan viime kesänä, kun Chelsea maksoi hänestä Internazionalelle 115 miljoonaa euroa.

Belgialaiskärjen paluu Valioliigaan ei ole kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti. Hän on kyllä tehnyt 15 maalia, mutta kolmannes noista osumista on syntynyt FA Cupissa ja seurajoukkueiden MM-turnauksessa astetta heikompia vastustajia vastaan. Lisäksi Lukakulla on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa Chelsean avauskokoonpanossa.

Alkuvuodesta Lukaku oli ison kohun keskellä Sky Sport Italialle antamiensa kommenttien takia. Belgialaiskärki sanoi muun muassa, että Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel ei ole peluuttanut häntä systeemissä, joka sopisi hänen ominaisuuksilleen parhaiten.

Lukaku herätti huomiota myös sanomalla, että hän haluaisi vielä palata Interiin siten, ettei hänen uransa ole jo kääntynyt ehtoopuolelle. Kommentteja ei katsottu hyvällä Chelsean kannattajien keskuudessa, sillä Lukakusta maksettiin seurahistorian ennätyssumma, ja hän solmi viiden vuoden sopimuksen.

Belgialaishyökkääjän tulevaisuudesta on keskusteltu pitkin tätä vuotta, ja häntä on huhuttu useaan eri seuraan. Pastorello ei omalta osaltaan ainakaan vähentänyt spekulaatiota.

– Minä en ole se, joka keskustelee valmennusjohdon päätöksistä, mutta on selvää, että ongelma oli olemassa, kommentoi Pastorello La Repubblicalle.

– Numeroita on kuitenkin painotettava: hän on joukkueensa paras maalintekijä tällä kaudella, vaikka hän on pelannut vähemmän kuin joukkuekaverinsa. Tilannetta on arvioitava huolellisesti. Chelsean on varmistettava paikkansa Mestarien liigassa, ja heillä on FA Cupin finaali edessä. Romelu on täysin keskittynyt siihen, emme ole puhuneet mistään muusta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Lukaku on ollut tällä kaudella Valioliigassa vain 15 kertaa avauksessa. Kuva: Getty Images

– Hänellä on Inter ja sen kannattajat sydämessään, hän ei ole koskaan salannut sitä, samoin kuin rakkauttaan Anderlechtia kohtaan, jossa hän haluaisi päättää uransa. On hölynpölyä spekuloida neuvotteluilla.

– Chelsea on juuri sopinut omistajavaihdoksesta. Emme vieläkään tiedä uusia keskustelukumppaneitamme, saati sitten, voimmeko kuvitella käyvämme neuvotteluja Interin, AC Milanin tai minkä tahansa seuran kanssa. Meidän on oltava kärsivällisiä ja odotettava.

Lukaku on pysytellyt hiljaa tulevaisuuden aikeistaan alkuvuoden kohunsa jälkeen, mutta perjantaina hän kommentoi Pastorellon antamaa haastattelua sosiaalisessa mediassa.

– En koskaan anna kenenkään puhua puolestani… Pidin suuni kiinni ja keskityin auttamaan joukkuetta ja päättämään kauden parhaalla mahdollisella tavalla, kirjoitti Lukaku Instagram-tililleen.

– Joten jos joku siellä yrittää sanoa jotain minusta ja seurasta… Ei minun nimissäni.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel myönsi lehdistötilaisuudessaan, että Pastorellon antamat kommentit tulivat hänelle yllätyksenä.

– Uskon, että jos hän aikoo puhua omistajan kanssa, niin hän ei aio puhua minun kanssani! Ymmärrän kyllä. Katsotaan, saako hän tapaamisensa. Se on hänen oikeutensa. Me puhumme kenen tahansa kanssa. Me arvioimme jokaikisen pelaajan tilanteen, Romelu mukaan lukien.