Kun Arsenalin keskikentän Thomas Partey joutui loukkaantuneina loppukaudeksi sivuun, maalailtiin joukkueelle synkkiä aikoja. Hätiin ehätti kuitenkin tuttu tekijä Egyptin maajoukkueesta; Mohamed Elneny.

Lähestulkoon varmana lähtijänä Emiratesilta pidetty 29-vuotias on onnistunut useilla kriittisillä hetkillä niin hyvin, että nyt puhutaan jatkosopimuksesta. Ennen ensi kautta on kuitenkin jäljellä kaksi ottelua, joiden panoksena europelit. Arsenal on jo varmistanut pelaamisen vähintään Eurooppa-liigassa, mutta toiveet paluusta Mestarien liigaan ovat myös edelleen elossa.

– Totta kai olen luottavainen, kaikki on edelleen omissa käsissämme. Tilanne ei ole kenenkään muun kontrolloitavissa, kaikki on kiinni meistä itsestämme.

Pohjois-lontoon derbytappio viikolla toi Tottenhamin pisteen päähän Gunnersista. Spurs voitti sunnuntaina Burnleyn ja ohitti naapurinsa. Arsenal pelaa ottelumäärän tasoittavan pelinsä maanantaina, Newcastlen vieraana.

– Olemme puhuneet torstaista, ja se on jo taakse jäänyttä elämää. Olemme sataprosenttisen keskittyneitä voittamaan maanantaina. Meillä on jäljellä kaksi peliä, ja voittamalla ne pelaamme ensi kaudella Mestarien liigaa.

Sky Sportsin haastattelussa Elneny kertaa myös henkilökohtaista tilannettaan. Lähes kuusivuotisen Arsenal-uran viimeisin kuukausi on osoittautumassa erittäin merkittäväksi.

– Olen aina säilyttänyt uskoni. Minä teen työni, ja annan Mikel Artetan tehdä omansa. Hän tekee aina oikeat ratkaisut joukkueen hyväksi, minä uskon siihen.

Sopimuskuvioista ei ole hiiskuttu julkisuuteen, mutta pelaajan oma kanta on selkeä.

– Olen aina sanonut, että Arsenal on minun seurani, minun perheeni. Ei kuitenkaan ole vain minusta kiinni, mitä tapahtuu. Ensimmäisestä päivästäni täällä olen tuntenut oloni kotoisaksi. Niin me työskentelemme tässä kauniissa seurassa.