Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että seuran kannattajilla on varmasti syynsä buuata Yhdistyneen kuningaskunnan kansallislaululle.

Punapaitojen fanit buuasivat kansallislaululle lauantaina Chelseaa vastaan FA Cupin loppuottelussa, joka päättyi rangaistuspotkukilpailussa 6-5 Liverpoolin hyväksi. Liverpoolin kannattajat ovat toimineet samoin aiempinakin vuosina, ja buuaukset kuultiin myös helmikuussa liigacupin finaalissa.

Liverpool Echo kertoo, että buuausten alkuperä juontaa juurensa 1980-luvulle ja siihen, miten silloinen konservatiivihallitus käsitteli alueen asioita ja erityisesti Hillsborough’n stadiontapaturmaa, jossa lähes sata ihmistä sai surmansa ja yli 750 loukkaantui.

Paikallislehden mukaan Merseysiden asukkaat ovat viime vuosina kokeneet, että valtio on edelleen pettänyt heidät. Paikalliset uskovat, että Anfieldin ja Goodison Parkin ulkopuolella olevat ruokapankit ovat osoitus kasvavasta eriarvoisuudesta. Kaupungin ja valtion kylmät välit heijastuvat myös Englannin maajoukkueeseen, sillä monet liverpoolilaiset eivät kannata Englantia suurissa arvoturnauksissa.

Liverpoolin kannattajien buuaksia on kritisoitu myös lauantain cup-finaalin jälkeen, mutta Klopp sanoi, että eivät ihmiset huvikseen osoita mieltään kansallislaululle.

– Tietysti minulla on ajatuksia siitä, mutta mielestäni näissä tilanteissa kysymys kuuluu, että miksi näin tapahtuu? kommentoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

– En ehkä ole ollut täällä tarpeeksi kauan ymmärtääkseni sen syitä. Valtaosa kannattajistamme on ihania ihmisiä – todella älykkäitä, he käyvät läpi alamäkiä ja nousuja ja kärsivät yhdessä.

– He eivät tekisi sitä syyttä, mutta en nauttinut siitä.