Manchester Unitedin uusi manageri Erik ten Hag on vahvistanut, että hän haluaa pitää tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldon ensi kaudella joukkueessaan.

Ronaldo, 37, on Unitedin tämän kauden paras maalintekijä 24 osumallaan, mutta brittimediassa on spekuloitu, löytyykö hänelle käyttöä hollantilaisluotsin pelitavassa.

[readmore from=Manchester-United]

– Odotan innolla työskentelyä hänen (Ronaldo) kanssaan, kommentoi ten Hag, 52, De Telegraafin haastattelussa Mirrorin mukaan.

– Ronaldo on jättiläinen sen perusteella, mitä hän on jo näyttänyt, ja uskon, että hän on yhä erittäin kunnianhimoinen. Tietysti haluan pitää hänet. Hän on ollut todella tärkeä Manchester Unitedille tällä kaudella, mistä kertovat hänen mahtavat tilastonsa.

Manchester United ilmoitti viime kuussa, että se on nimittänyt ten Hagin uudeksi managerikseen kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisävuodesta.

Tuolloin kerrottiin, että Ajaxia luotsaavan hollantilaisen sopimus astuu voimaan kuluvan kauden jälkeen. Ten Hag sanoi kuitenkin viikonloppuna amsterdamilaisten kauden päätöspelin jälkeen, että hän keskittyy jo tämän viikon maanantaista lähtien Manchester Unitediin, eikä siten aio matkustaa Ajaxin kauden jälkeiselle Curaçaon-reissulle.

– Olemme sopineet, että olen Manchester Unitedin palveluksessa 16. toukokuuta alkaen. Siellä on vielä muutamia asioita hoidettavana uuteen kauteen valmistautumisessa. Muun muassa valmennusryhmän täyttämisen ja joukkueen rakentamisen osalta. Aion ottaa osaa siihen, ja se on tehtävä erittäin huolellisesti.

– Meidän on puhuttava huolellisesti siitä, mihin suuntaan me kaikki haluamme mennä ja miten aiomme saavuttaa sen.

– Minulla oli mahdollisuuksia siirtyä muihin seuroihin, jossa se olisi ollut helpompaa, koska siellä olisivat olleet paremmat perustukset. Valitsin kuitenkin Unitedin, koska siellä on jotain saavutettavaa.

– Paljon asioita on hoidettava, ja se on haaste. Seura ja minä olemme samoilla linjoilla siinä asiassa.

– Myös siitä on puhuttava, millä tavalla minä haluan tehdä asoita. Milläkö tavalla? Siitä en halua sanoa mitään. Keskustelen siitä Englannissa.