Englantilaisen jalkapallokauden huipentuessa kentänvaltaukset ja muu tietyt rajat ylittävä riehakkuus ovat yleistyneet, ja saaneet muiden muassa valioliigamanagerit huolestumaan.

LUE EDELLINEN JUTTU AIHEESTA: Futiskauden huipennus Englannin stadioneilla – riemun ja raivon rajat koetuksella: ”En tiedä mihin tämä maa on menossa”

Sheffield United -kapteeni Billy Sharpin kimppuun käyminen ei jäänyt lainkaan ainoaksi tapaukseksi jossa järki unohtui, eikä toiminta ole selitettävissä täysin edes tunteilla.

Evertonin sarjapaikan varmistuminen käynnisti torstaina hurjat juhlat Goodison Parkin nurmella. Niiden keskeltä ulos pyrkinyt vierasjoukkue Crystal Palacen manageri Patrick Vieira ajautui kärhämään kannattajien kanssa, ja saanee tapahtumista seuraamuksia.

Gary Lineker muistuttaa entisen Arsenal-tähden kovuudesta tämän peliaikoina.

– Managerien ja pelaajien verbaalinen ja fyysinen ahdistelu kentänvaltausten yhteydessä on huolestuttava trendi. Näiden pitäisi olla iloisia juhlinnan hetkiä. Muuta hölmö pilaa koko homman kaikilta… ja pitää olla aivan omalla tasollaan hölmö ahdistellakseen Vieiraa.

Gary Lineker

@GaryLineker
Managers and players being verbally and physically abused during pitch invasions is a worrying trend. They’re supposed to be joyous, celebratory moments. A few stupid idiots spoil it for everyone…and you’ve got to be a whole different kind of stupid to abuse @OfficialVieira

– Ei tarvitse olla terävin tyyppi ymmärtääkseen, että meidän on suojeltava pelaajia ja saatava heidät ulos kentiltä. En usko että turvallisuusasioissa tehdään tarpeeksi, Teemu Pukin edustaman Norwichin manageri Dean Smith sanoo.

– En kuitenkaan halua nähdä mellakkapoliiseja peleissä. Kannattajaryhmien pitää käydä keskusteluja ja säädellä tilannetta itse. Toki meillä on järjestyksenvalvojia, mutta en syytä heitä siitä etteivät he ole valmiita loukkaantumaan fyysisesti 30 punnan palkoilla.

Newcastlen Eddie Howe toivoi nopeaa puuttumista asiaan.

– En vastusta juhlimisaspektia. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa että joukkueen menestymisestä otetaan kaikki irti. Ongelma on aggressiivinen käytös vastustajaa kohtaan, ja heidän piirittämisensä usean henkilön voimin. Sen suhteen on toimittava nopeasti, jotta vältämme potentiaaliset tragediat.

Liverpoolin Jürgen Klopp on tilanteen kanssa suu auki.

– En tiedä miten tällaiset tapahtumat estettäisiin. En halua tuomita, ymmärrän tunteet kyllä. Toisen joukkueen kannalta nämä ovat kuitenkin vaarallisia tilanteita. Me voimme kyllä juhlia vaarantamatta itseämme tai uhkaamatta vastustajaa.

Lähde: Sky Sports

LUE MYÖS:

Katso: Pitch invasion! – Everton varmisti sarjapaikkansa soihtujen ja kannattajien keskellä

Nousukarsintojen jälkipyykkiä narulle kuivumaan – pelaajan kimppuun hyökänneelle fanille vankilatuomio

Iskun kohteeksi joutunut Billy Sharp: ”En anna yhden k*sipään pilata kunnioitustani Forestin kannattajia kohtaan”