Pep Guardiola näkee Valioliigan voittamisen Mestarien liigaa vaikeampana.

Manchester City on jahtaamassa kuudetta liigamestaruuttaan viimeiseen 10 vuoteen. Guardiolan ryhmä varmistaa pokaalin voittamalla Aston Villan päätöskierroksella.

City on voittanut Guardiolan alaisuudessa kolmesti Valioliigan, neljästi Liigacupin ja kerran FA Cupin. Mestarien liiga on jäänyt valloittamatta.

Guardiola pitää siitä huolimatta Valioliigaa hankalampana kilpailuna.

– Sanoisin että Valioliigan voittaminen on vaikeampaa, Guardiola kommentoi lehdistölle.

– Viikkoja, otteluja, takaiskuja ja loukkaantumisia riittää. Hyviä ja huonoja hetkiä eri tilanteissa sekä vaikeita vastustajia.

– Se on tyydyttävää, koska se on jokapäiväistä. Kun taistelet Valioliigan voitosta ja menestyt kauden loppuun saakka, siitä nauttii todella paljon. Me olemme onnellisempia elämässämme kun voitamme.

– Kun voitat se tekee hyvää harjoituksiin ja luo hyvän ilmapiirin ja hengen joukkueeseen. Kyse ei ole FA Cupista tai yksittäisestä ottelusta. Se on rutiinia.

Guardiola myöntää mielipiteestään huolimatta himoitsevansa Citylle ensimmäistä Mestarien liigan voittoa.

– En sano etteikö Mestarien liiga olisi tärkeä. Haluamme mielipuolisesti voittaa sen. Me rakastaisimme voittaa sen. Me rakastaisimme olla Pariisissa ensi viikon loppuottelussa, mutta 38 ottelun voittaminen on erilaista kuin kuuden, kahdeksan tai yhdeksän, City-manageri perusteli.