Valioliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina. Se tarkoittaa sitä, että myös mestaruustaistelu ratkeaa viimein.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Manchester City johtaa Valioliigaa pisteen erolla Liverpooliin. Manchester City kohtaa Aston Villan. Liverpool sen sijaan pelaa Wolverhamptonia vastaan.

Manchester City varmistaa voitolla Valioliigan mestaruuden. Jos niin tapahtuu, olisi Manchester City voittanut jopa neljä sarjamestaruutta viimeisen viiden vuoden aikana.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tiedostaa, miten erityistä se olisi.

– Tietenkin olisi upeaa saavuttaa se. Kun saavuin Englantiin, minulle sanottiin Valioliigan olevan todella vaikea sarja. Kaikista vaikein, sillä jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa. Ainoastaan Sir Alex Fergusonin Manchester United kykeni voittamaan neljä mestaruutta viidessä vuodessa. Sen myötä huomaat, miten loistava joukkue Manchester United oli silloin. Olemme lähellä samaa, Guardiola totesi.

Manchester City tiedotti muutama viikko sitten hankkineensa Erling Braut Hålandin Borussia Dortmundista. Håland liittyy joukkueen vahvuuteen kesällä. Guardiola odottaa Hålandin sopeutuvan nopeasti uuteen seuraansa.

– Hän saapuu uuteen maahan ja kotiin. Hän tekee uusia ystävyyssuhteita ja käy läpi kaikkia sopeutumiseen liittyviä asioita. Olen silti varsin varma siitä, että hän sopeutuu tänne hyvin. Jos se vie viikkoja, hienoa. Jos se vie kuukausiakin, sekin on hienoa. Hän ei tule tänne vain muutamaksi kuukaudeksi, vaan moneksi vuodeksi.