Arsenaln manageri Mikel Arteta on tehnyt selväksi, että hän haluaa toppari William Saliban ryhmäänsä ensi kaudeksi.

Saliba, 21, hankittiin Arsenaliin kesällä 2019 Saint-Étiennestä 30 miljoonalla eurolla, mutta hänet lainattiin välittömästi takaisin Ranskaan kasvamaan korkoa. Vuoden kuluttua ranskalaispuolustaja palasi Arsenaliin isojen odotusten saattelemana, mutta nuo odotukset ovat yhä lunastamatta – ainakin Englannin kentillä.

Arsenalin ja Saliban viisivuotista sopimusta on pian jäljellä enää kaksi vuotta, mutta hän ei ole esiintynyt vielä kertaakaan Tykkimiesten edustusjoukkueessa. Viime kauden jälkimmäisen puoliskon hän vietti lainalla OGC Nicessä ja täksi kaudeksi hänet lainattiin Marseilleen, jossa hän on päässyt pelaamaan 51 ottelua. Tällä kaudella hänet valittiin Ligue 1:n kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Sekä Saliba että Marseillen päävalmentaja Jorge Sampaoli ovat sanoneet, että he haluaisivat jatkaa yhteistyötään.

– Haluan tulla ensi kaudeksi takaisin Marseilleen ja pelata Mestarien liigassa. En ole koskaan aiemmin pelannut Mestarien liigassa ja haluan kokea sen tässä seurassa, Saliba totesi lehdistölle viime lauantaina.

– Toivon, että meillä on mahdollisuus pitää hänen kaltaisensa pelaaja, joka tuntee tämän joukkueen, kommentoi Sampaoli aiemmin tässä kuussa.

– Mutta en tiedä, riippuuko se Marseillesta, Williamista vai Arsenalista. En tiedä, mitä vaihtoehtoja tässä tapauksessa on.

Arteta sanoi kuitenkin tuoreessa RMC Sportin haastattelussa, että Saliban on aika tulla takaisin Lontooseen.

– Hänen on tultava takaisin. Hän on nyt riittävän kokenut kilpaillakseen paikasta kanssamme, kommentoi Arteta.

– Jos hän olisi jäänyt tänne täksi kaudeksi Ben Whiten ja Gabrielin kanssa, kun pelaamme yhden Valioliiga-ottelun viikossa, niin hän ei olisi päässyt pelaamaan puolta siitä määrästä, jonka hän pääsi pelaamaan Marseillessa. Se on varmaa.

– Se ei olisi tehnyt hyvää hänen kehitykselleen. William ei ollut kanssamme, koska hän ei olisi saanut riittävästi peliaikaa kerryttääkseen kokemusta. Siinä kaikki, siihen ei liity muuta.