Manchester United lähti valioliigakauteen 2021-2022 korkein odotuksin, sillä palasihan joukkueeseen muun muassa viisinkertainen Ballon d’Or-voittaja Cristiano Ronaldo. Yhtään pokaalia ei kaudesta kuitenkaan jäänyt muistoksi, ja sarjasijoitus oli vasta kuudes, Unitedin valioliigahistorian pienimmällä pistemäärällä.

Kausi oli jopa niin vaisu, että Unitedin kauden päätöspalkintojuhlat peruttiin pelaajien aloitteesta. Juhlittavaa ei yksinkertaisesti ollut.

Parannettavaa jäi ensi kaudeksi runsaasti. Sitä yritetään nyt Ajaxissa hyvää työtä tehneen hollantilaisvalmentajan Erik ten Hagin johdolla. Työsarkaa kuitenkin varmasti riittää.

Ten Hag on jo matkustanut Manchesteriin, ja hän seurasi stadionilla Unitedin valioliigakauden viimeistä ottelua. Maanantaina hän piti ensimmäisen lehdistötilaisuutensa Unitedin valmentajana, ja kommentoi siinä muun muassa Cristiano Ronaldon ja kapteeni Harry Maguiren tilanteita. Molempien osalta on liikkunut kevään aikana huhuja siirrosta toiseen seuraan, mutta Ten Hag vakuutti kaksikon jatkavan Unitedissa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Tietysti odotan innolla työskentelyä Cristiano Ronaldon kanssa, Ten Hag vastasi hymyillen.

– Mitäkö odotan Ronaldolta? Maaleja.

Ten Hag lisäsi tämän jälkeen, että avaisi tarkemmin ajatuksiaan ja suunnitelmiaan Cristiano Ronaldon kanssa vasta sen jälkeen, kun hän on keskustellut portugalilaisen kanssa itse.

Vaikka Englannin maajoukkuetoppari Harry Maguire onkin saanut osakseen paljon arvostelua, uskoo Ten Hag Unitedin kapteenilla olevan paljon annettavaa.

– Toistan, että ensi kausi on eri kausi, mutta minusta hän (Maguire) teki mahtavaa työtä. Hän on mahtava pelaaja, ja on jo saavuttanut paljon panoksellaan Manchester Unitedille. Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan.

Vanha tuttu Ten Hagille on keskikenttäpelaaja Donny van de Beek, jota hän valmensi jo Ajaxissa. Hollannin maajoukkuemies vietti reisivamman kiusaaman kevätkauden lainalla Evertonissa, mutta palaa Unitediin harjoituskauden alkaessa.

– Tietysti on kiva nähdä hänet taas. Meillä oli silloin fantastinen joukkue Ajaxissa, Ten Hag hehkutti.

– Minulla oli erittäin hyvä suhde hänen kanssaan, ja tietysti odotan innolla hänen näkemistään kentällä taas.

Lähde: Manchester Unitedin kotisivut