Arvostettu urheilujulkaisu Athletic on paljastanut, miten Manchester City harjoitteli maaliskuussa pelattuun paikallisotteluun Manchester Unitedia vastaan.

Cityn manageri Pep Guardiola valjasti käytännössä kaikki seuran akatemian kykeneväiset lupaukset kasaan, jotta hänen joukkueensa voisi harjoitella ottelusuunnitelmaansa.

Manchesteriläisten edustusjoukkue jaettiin kahteen 11 pelaajan aloituskentälliseen, joista kumpikin pelasi akatemian nuorukaisista koostettuja joukkueita vastaan. Akatemiapelaajia ohjeistettiin matkimaan Unitedin pelaajien rooleja, jotta City pääsisi harjoittelemaan ottelukohtaista taktiikkaansa.

Vielä tuossa vaiheessa ei ollut tiedossa, että Unitedin hyökkääjä Cristiano Ronaldo ei kykene pelaamaan derbyssä loukkaantumisen takia, joten yhden akatemiapelaajan tehtävänä oli matkia portugalilaistähden pelaamista.

Nimettömänä pysytellyt akatemiapelaaja kertoi Athleticille, mitä häntä pyydettiin tekemään Ronaldon roolissa. Nuorukaista ohjeistettiin prässäämään, mutta vain summittaisesti. Ohjeena oli lähestyä puolustajaa, mutta pysähtyä, kun hän on päässyt puolustajan lähelle.

– Se oli ihan OK, mutta minun ei tarvinnut tehdä paljoakaan, sanoi akatemiapelaaja Athleticille.

Manchester City voitti kyseisen derbyn Unitedia vastaan 4-1.