Liverpoolia ja Real Madridia urallaan edustanut hyökkääjälegenda Michael Owen uskoo, että joukkueiden välisestä Mestarien liigan finaalista tulee hieno jännitysnäytelmä.

Owen nosti Goalin haastattelussa esiin kaksi kaksinkamppailua, joiden hän uskoo olevan isossa osassa loppuottelussa.

Real Madridin piikissä pelaa kenties Euroopan kuumavireisin hyökkääjä Karim Benzema, mutta Liverpoolin topparina luutii järkälemäinen Virgil van Dijk, joka lukeutuu pelipaikkansa arvostetuimpien pelaajien joukkoon.

– Jos minä olisin Virgil van Dijk ja olisin menossa nukkumaan peliä edeltävä iltana, niin en minä ajattelisi, että minun on pudottava alemmas, koska Benzema saattaa hyödyntää tiloja selustassani nopeudellaan tai että hän saattaa voittaa minut pääpalloissa, koska hän on niin pitkä.

– Minä menettäisin puolustajana yöuneni, jos vastassani olisi Kylian Mbappé, koska hän on niin nopea ja taitava ja pystyy nöyryyttämään vastustajia.

– Joten mitä tulee van Dijkia pelottaviin ominaisuuksiin, [Benzemalla] sellaisia ei ole. Hän ei ole yhtä iso, vahva tai nopea kuin van Dijk.

– Mutta hänen (van Dijkin) on varmistettava, että hän on jatkuvasti hereillä finaalissa, koska jos Benzemaa vastaan räpäyttää silmiään, hän tekee maalin.

Owen uskoo, että myös Trent Alexander-Arnoldin ja Vinícius Júniorin välille kehkeytyy mielenkiintoinen taistelupari.

– Jokainen Liverpoolin vastustaja miettii samaa asiaa: heidän uhkarohkeaa puolustuslinjaansa.

– Vinícius Júnior on nopea, joten Real yrittää vastahyökkäyksillä. He yrittävät käyttää hyödykseen tiloja, jotka syntyvät Trentin noustessa ylös. Sen on oltava Madridin suunnitelma.

– Madrid yrittää hyödyntää sitä, mitä se pitää Liverpoolin taktiikan heikkona lenkkinä, mutta harvat joukkueet onnistuvat siinä.

Liverpool ja Real Madrid kohtaavat lauantaina Mestarien liigan loppuottelussa.