Valioliigassa muun muassa Newcastlea ja West Hamia valmentanut Alan Pardew on eronnut työstään Bulgarian pääsarjaseura CSKA Sofian valmentajana. 60-vuotias Pardew kertoi lähtöpäätöksensä johtuvan joidenkin oman seuran fanien rasistisesta käytöksestä.

Pardew aloitti työnsä CSKA Sofian teknisenä johtajana marraskuussa 2020. Edustusjoukkueen päävalmentaja hänestä tehtiin tämän vuoden huhtikuussa, mutta tämä pesti loppui lyhyeen.

CSKA Sofia sijoittui Bulgarian pääsarjassa tällä kaudella toiseksi. Pardewin lähdön sinetöinyt ottelu pelattiin Botev Plovdivia vastaan 19.5. Pardew kertoi lähdöstään seuran kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia oikeita CSKA-faneja heidän tuestaan ja seuraa kohtaan osoittamastaan intohimosta. Minulle oli kunnia saada olla osa tätä seuraa, Pardew aloitti.

– Valitettavasti aikani täällä on ohi! Tapahtumat ennen ja jälkeen Botev-pelin olivat liikaa minulle, apulaisvalmentajalleni Alex Dyerille ja pelaajillemme.

– Syy siihen, ettei kukaan antanut haastatteluja pelin jälkeen oli siinä, että olimme kaikki hyvin raivostuneita tilanteesta. Pelaajamme päättivät pelata pelin vain lojaalisuuden vuoksi ja suojellakseen seuraa. Minä en halua johtaa ja edustaa joukkuetta, jonka ottelua pieni ryhmä rasistisia faneja halusi sabotoida.

– Tämä ei missään tapauksessa ole oikea polku CSKA:lle, sillä seura ansaitsee paljon parempaa.

[readmore from=Alan-Pardew]

CSKA Sofian fanien kerrotaan solvanneen kyseisen ottelun aikana joukkueen omia pelaajia rasistisesti. Neljälle CSKA:n mustalle pelaajalle heitettiin katsomosta banaaneja ennen pelin alkua. Aluksi CSKA:n pelaajat kieltäytyivät menemästä kentälle, mutta astelivat lopulta kuitenkin pukukopista esiin.

Pardewin oli määrä valmentaa Bulgarian cup-finaaliinkin edennyttä CSKA:ta myös ensi kaudella. CSKA Sofiassa pelaa myös Suomen A-maajoukkuepelaaja Thomas Lam. Pardewin apulaisvalmentaja Alex Dyer oli CSKA:n seurahistorian ensimmäinen musta taustaryhmän jäsen.

Lähteet: Sky Sports ja Goal