Raphaël Varane siirtyi vuosi sitten Real Madridista Manchester Unitediin. Manchester United maksoi hänestä noin 40 miljoonaa euroa.

29-vuotiaan Varanen ensimmäinen kausi Manchester Unitedissa oli vaikea. Hän kärsi loukkaantumisista ja lisäksi Manchester United pelasi suorastaan surkean kauden.

Manchester Unitedin seuralegenda Rio Ferdinand otti kantaa Varanen tilanteeseen Vibe with Five -podcastissaan. Ferdinand tiedostaa, miten suuren muutoksen edessä Varane oli siirryttyään Real Madridista Manchester Unitediin.

– Hän tuli Manchester Unitediin seurasta, jonka voitetut pokaalit osoittavat, miten hyvin Real Madrid toimii korkeimmalla tasolla. Siellä pelaajat pelaavat tasaisesti korkeimmalla mahdollisella tasollaan. Varane tuli sellaisesta seurasta täysin erilaiseen ympäristöön. Manchester Unitedissa joukkue ei toimi, sillä ei ole itseluottamusta, eikä se tiedä, mihin pitäisi suunnata.

– Varane saapui sellaiseen ympäristöön, joka on pistänyt hänet ajattelemaan, ettei hän ole nähnyt mitään samanlaista sitten juniorivuosien. Real Madridin kaltaisesta voittamisen kulttuurista siirtyminen nykyiseen Manchester Unitediin on valtava muutos.