Yksi siirtomarkkinoiden kuumista perunoista on tänä kesänä se, mitä päättää uransa jatkosta tanskalaispelaaja Christian Eriksen. Kesäkuussa 2021 sydänkohtauksen EM-kisojen ottelussa saanut Eriksen palasi kentille tammikuussa, kun hän teki puoli kautta kattaneen sopimuksen Brentfordin kanssa. Ura jatkunee Valioliigassa, mutta sitä, onko seura Brentford vai joku muu, ei tiedetä.

Brentfordin valmentaja Thomas Frank antoi lomallaan haastattelun espanjalaislehti AS:lle, ja vakuutti uskoneensa aina siihen, että Eriksen tulee paluussaan onnistumaan. Hän myös toivoi, että jatkosopimus Brentfordin kanssa syntyisi.

– Olin valmentanut Erikseniä Tanskan juniorimaajoukkueissa. Tunsin hänet ja meillä oli hyvät välit. Lokakuussa poikani soitti minulle ja kysyi: “Isä, mikset ota yhteyttä Christianiin? Hänen täytyy taas pelata”, Frank kertoi sopimuksen syntyprosessista.

– Vastasin hänelle hänen olevan luultavasti oikeassa, mutta loittonin aiheesta, koska ei ollut merkkejä siitä, että Eriksen haluaisi palata pelaamaan. Kun hän myöhemmin vahvisti julkisesti haluavansa pelata, poikani soitti minulle taas ja sanoi: “Isä, nyt sinun täytyy jutella hänen kanssaan”.

– Soitin Christianille joulukuussa. Juttelimme vähän elämästä ja kysyin, voisiko hän harkita palaavansa kentille Brentfordissa. Hän vastasi: “Hauskinta on, että minäkin olen ajatellut sinua. Voisimme tehdä jotain.”

Frank kertoo Eriksenin halunneen palata pelaamaan mahdollisemman turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Brentfordissa hänellä oli tuttu valmentaja, Valioliiga oli tuttu sarja ja Lontoo tuttu kaupunki. Frank oli varma, että hän onnistuisi.

– En epäillyt ikinä, etteikö hän voisi palata hyvälle tasolle, sillä tiesin hänen suoriutuneen hyvin kaikenlaisista testeistä. Olin varma, että hän pelaisi hyvin ja nyt toivon, että pystymme pitämään hänestä kiinni.

– Ehkä vähän yllätyin siitä, kuinka nopeasti hänen tatsinsa palasi ja hän alkoi ratkaista pelejä. Vaikka häntä oli katsonut televisiosta vuosien varrella, vasta hänen valmentajaan ymmärsin kunnolla hänen mahtavat taitonsa.

Thomas Frank odottaa nyt mielenkiinnolla Eriksenin puhelinsoittoa. Hänen tiedossaan ei ole, haluaako Eriksen Brentfordissa jatkaa.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä. Tiedän, että meillä on yhä siihen mahdollisuus. Toivon, että hän tekee päätöksensä seuraavien kahden viikon aikana, sillä nyt hän on lomalla. Sovimme, että hän soittaa minulle ja kertoo, mitä haluaa tehdä. Vielä hän ei ole sitä päättänyt.