Liverpool-historian merkkitekijöihin kuuluva Robbie Fowler analysoi seuran viime liikkeitä pelaajamarkkinoilla, The Mirrorille antamissaan lausunnoissa.

Ex-hyökkääjä on mielissään siitä kylmästä laskelmoinnista, jota seura on siirtoasioissa osoittanut.

– He ovat tehneet selkeitä, täsmällisiä päätöksiä, joihin tunteet eivät ole vaikuttaneet. Sadio Mané on ensi huhtikuussa 31-vuotias, hänellä on jaloissaan huikeat juoksumäärät. Hän halusi jättimäisen sopimuksen yhtenä maailman parhaista pelaajista.

– Häntä ei voi siitä syyttää; hän on käytännössä samalla tasolla kenen tahansa maailmantähden kanssa tällä hetkellä, ja halusi sen huomioitavan sopimuksessa, joka on tässä mittakaavassa hänen uransa viimeinen.

Fowlerin mielestä Liverpool voitti myös Manén siirtoasiassa.

– He analysoivat kylmästi, ja päättivät myydä hänet voidakseen ostaa Darwin Núñezin. Palkkarakenne pysyi samalla sellaisella tasolla jolla sen pitää olla. Tästä pääsemmekin kysymykseen, mitä heidän tulisi tehdä Mohamed Salah’n kanssa?

Salah ei ole allekirjoittanut hänelle tarjottua uutta sopimusta, vaikka onkin jatkuvasti antanut signaaleja joiden mukaan haluaa jatkaa seurassa.

– En tiedä vastauksia, mutta mielestäni on selvää että he eivät riko palkkarakennettaan pitääkseen Salah’n. Jos he tekisivät sen, he olisivat tehneet sen jo. Jälleen, en voi syyttää pelaajaa siitä että hän haluaa huippuluokan palkkaa, sellaista jota Liverpool selvästikään ei ole tarjonnut. Molemmat osapuolet ovat laskelmoineet tilannetta tarkkaan.

Seura ei Fowlerilta pahaa sanaa saa, mutta huomio Salah’n toiminnasta on kenties aavistuksen negatiivinen.

– Se, että hän sanoi olevansa Anfieldilla ensi vuonna riippumatta siitä miten sopimuksen kanssa käy, oli mielestäni selkeä uhkaus.

Salah aloittaa viimeisen sopimusvuotensa Liverpoolin kanssa ensi viikolla.