Teemu Pukki haluaa jättää Norwichin. MTV Urheilun tietojen mukaan 32-vuotias Huuhkajien hyökkääjä on kiinnostunut jatkamaan uraansa Valioliigassa.

Norwich putoaa ensi kaudeksi Mestaruussarjaan sijoituttuaan Valioliigassa viimeiseksi.

Pukin agentin Teemu Turusen mukaan suomalainen uskoo olevansa Englannin pääsarjan vaatimalla tasolla. Hyökkääjän korkea ikä on ollut siirtoneuvotteluissa ongelmana.

– Ongelma on se, että Teemu on Norwichille liian arvokas pelaaja, ja se, että hän on 32-vuotias. Tämä yhtälö on vaikeasti ratkaistavissa. Pelaaja on nykyiselle seuralle liian arvokas, ja vaihtoehtoiselle seuralle Valioliigasta pelaaja on ikäänsä nähden liian kallis, Turunen kommentoi MTV Urheilulle.

Pukki viimeisteli viime kaudella 11 maalia Valioliigassa. Kokonaisuudessaan tähtihyökkääjä oli mukana 14:ssa Norwichin 23:sta liigamaalista.

Englantilaismediassa Pukki on yhdistetty ainakin Brightoniin, joka on etsinyt edustusjoukkueen tasoista hyökkääjää.

Pukin iän myötä heikon jälleenmyyntipotentiaalin vuoksi valioliigaseurat olisivat todennäköisesti valmiita sijoittamaan vain 10-15 miljoonaa euroa suomalaistähteen.

Norwich itse värväsi Pukin kesällä 2018 ilmaiseksi hänen päätettyään sopimuksensa tanskalaisen Brondbyn kanssa.

– Kaikella on jalkapallossa hintansa, mutta tämän yhtälön hintalappu saattaa olla tällä hetkellä vain liian korkea sille toiselle osapuolelle, joka olisi valmis hankkimaan pelaajan riveihinsä, Turunen lisäsi.

Jos kesäsiirtoa ei tule, Pukki on valmis neuvottelemaan muiden seurojen kanssa vapaasti tammikuussa. Suomalaisella on vuosi sopimustaan Norwichin kanssa jäljellä.