Mahdollisuus työskennellä Mikel Artetan kanssa houkutteli Gabriel Jesusin suostumaan Arsenalin sopimustarjoukseen. Jesus oli viettänyt kolme yhteistä vuotta Artetan kanssa Cityssä, kun tämä oli vielä työskennellyt Pep Guardiolan apuvalmentajana, joten käytännössä Artetan pitäisi tietää, mitä hän saa. Jesusin siirto Manchester Citystä toiseen valioliigaseuraan julkistettiin tänään maanantaina. Arsenal maksoi Jesusista tiettävästi yli 50 miljoonan euron korvauksen, mikä on Arsenalin mittapuulla ainutlaatuinen satsaus.

– Puhuimme muutaman kerran seurasta, pelaajista, projektista ja tulevaisuudesta. Uskon sataprosenttisesti Mikeliin, ylisti Jesus Arsenalin mediatiimille antamassaan haastattelussa.

– Hän auttoi minua paljon [Cityssä]. Me jäimme aina kertaamaan viimeistelyharjoituksia varsinaisten joukkueharjoitusten jälkeen. Hän on hyvin älykäs kaveri ja oli upea pelaaja.

Asiankuuluvasti Jesus kertoi kuuluneensa siihen sukupolveen, joka fanitti ranskalaishyökkääjä Thierry Henryä tämän huippuvuosina. Nyt 25-vuotias brasilialaishyökkääjä totesi olleensa lapsena vaikuttunut lontoolaisseuran asemasta jalkapallokartalla.

– Kun olin nuori, seurasin Arsenalia Henryn takia, sanoi viisivuotisen sopimuksen allekirjoittanut Jesus.

– En tietenkään seurannut turhan montaa eurooppalaista joukkuetta, mutta kun näin joitakin niistä pelaajista, jotka täällä olivat, olin ihan, että vau, tämä seura on iso. Kun pelasin Arsenalia vastaan, katselin Emiratesia, ja se on tosi hyvä stadion.

Jesus saavutti Manchester Cityssä neljä kertaa Valioliigan mestaruuden. Viidessä ja puolessa vuodessa hänet nähtiin kentällä 159 ottelussa, joissa syntyi yhteensä 58 maalia. Brasilian maajoukkueessa Jesus on onnistunut maalinteossa 19 kertaa 56 ottelussa ja oli mukana voittamassa maanosan mestaruusturnauksen Copa Américan vuonna 2019, jolloin hän teki voittomaalit niin välierissä kuin loppuottelussa.