Danny Drinkwater on helpottunut päätettyään painajaismaisen sopimusjaksonsa Chelsean kanssa. 32-vuotias keskikenttäpelaaja uskoo hukanneensa Lontoossa uransa parhaita vuosia.

Drinkwater oli suuressa roolissa Leicesterin kauden 2015-16 mestarijoukkueessa ja siirtyi vuonna 2017 Chelseaan 35 miljoonan púnnan arvoisessa kaupassa. Lontoossa alkoi alamäki peliajan pudottua roimasti.

Viiden vuoden aikana Drinkwater pelasi vain 23 ottelussa Chelsean paidassa ja teki yhden maalin. Mukaan mahtui lainajaksoja Aston Villassa ja Burnleyssa.

Drinkwater myöntää turhautumisen menetettyään tärkeitä pelivuosia urallaan.

– Olen helpottunut. Se on selvää, ettei tämä tilanne ole ollut hyväksi minulle eikä seuralle, Drinkwater kommentoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Olen vihainen siitä, kuinka asiat etenivät ja kuinka minua kohdeltiin. En ole kuitenkaan katkera. Se oli nähtävissä.

– Tuntuu siltä, että hukkasin viisi vuotta. Mitä jos olisin jäänyt Leicesteriin, jos en olisi loukkaantunut ja seura (Chelsea) olisi kohdellut minua paremmin. Ruoskin edelleen itseäni siitä. En kuitenkaan voi muuttaa tapahtunutta.

Drinkwater on myöntänyt kärsineensä Chelseassa myös mielenterveysongelmista. Kun peliaikaa ei kertynyt, henkiset paineet kasaantuivat.

– ”Unelmaelämän” eläminen kestää ehkä kaksi viikkoa”. Sen jälkeen tajuat, ettet pääse mukaan otteluihin ja olet mukana vain harjoituksissa. Pystyin menemään ulos jätkien kanssa, olin sinkku ja se oli hauskaa. Rakastin sitä, mutta taustalla oli asioita jotka polttivat sinua loppuun.

– Jos et ole valmis puhumaan niistä oikeille ihmisille, ne nakertavat sinua. En oppinut sitä kuin vasta myöhemmin. Tunsin itseni aina kovaksi jätkäksi, joka pystyy pärjäämään näiden kanssa itsekseen.

– Vuonna 2019 kärsin mielenterveysongelmista. Isoäitini ja isoisäni kuolivat, isälleni todettiin leukemia, menetin koirani ja jäin kiinni rattijuopumuksesta. Se ei ole minä. Tein suuren virheen ja taistelin myös poikani huoltajuudesta.

– Jos sinulla on liikaa huolia, ne voivat iskeä sinuun. Olin aivan ihmeissäni, mihin tämä on mennyt. Olin aivan hukassa.

Drinkwater kuvailee vuotta 2019 elämänsä raskaimmaksi. Henkisiin ongelmiin löytyi lopulta apua urheilupsykologilta.

– En uskonut olleeni masentunut, mutta tapasin siitä huolimatta urheilupsykologia. Jos en olisi tehnyt niin, se olisi varmasti edennyt siihen. Taistelin ja taistelin vain, eikä se auttanut ketään.

Drinkwater löysi itseluottamuksensa viime kaudella pelatessaan lainalla Mestaruussarjassa Readingin riveissä. Peliaikaa kertyi 30 ottelussa, joka kasvatti uskoa tulevaan.

Uran seuraava osoite on vielä avoinna.

– Muutamia tarjouksia on pöydällä. Vaihtoehtoja on, kyse on vain päätöksestä, Drinkwater vihjasi.