Showbisneksen huippuagentti Ben Mawson auttaa nyt jalkapalloilijoita kehittämään julkista imagoaan. Poptähtiä Dua Lipasta Lana del Reyhin maailmantähteyteen luotsannut britti haluaa tehdä nyt valioliigapelaajista, kuten Englannin maajoukkuepelaaja Kalvin Phillipsistä urheilun rocktähtiä.

Tap Management -yhtiölle työskentelevä Mawson auttaa jalkapalloilijoita maksimoimaan potentiaalinsa ja hallinnoimaan kaupallista julkisuuskuvaansa. Hän myös kouluttaa agentteja laajentamaan tietouttaan UEFA:n maisterikoulutusohjelmassa.

UEFA:n ohjelma on nykyisille agenteille ja entiselle agentiksi haluaville pelaajille. Koulutuksessa agentit oppivat tähtiasiakkaidensa markkina-arvon ja kaupallisen arvon nostamisesta ja pelaajien brändäyksestä muille aloille, kuten muotiin ja musiikkiin.

Mawson pitää Leedsistä tänä kesänä Manchester Cityyn siirtynyttä Phillipsiä täydellisenä mallikohteena.

– Kalvin on todella komea. Muotilehdistö pitää kovasti hänestä. Hänellä on hieno luonne ja hän on jalat maassa -tyyppi, Mawson kehui Mirrorin haastattelussa.

– Hän on syntynyt ja kasvanut Leedissä ja hän sai nyt ison siirron Manchester Cityyn. Hän on kova työntekijä, mutta hänen keskittymisensä on jalkapallossa. Manchester Cityn kaltainen seura kuitenkin laajentaa hänen mahdollisuuksiaan.

– On uskomattoman hienoa, että UEFA tarjoaa tämän ohjelman, jossa agentit saavat laajaa koulutusta. Agenteilla ei ole ollut historiassa kovinkaan hyvä maine, mutta tilanne on nykyaikaistumassa.

Mawsonin mielestä jalkapalloilijan on hallittava urheilun lisäksi kaupallinen potentiaalinsa.

– Jokaiselle pelaajalle tärkeintä on antaa hyviä peliesityksiä. Minusta heidän täytyy kuitenkin myös hallita mainossopimuksia ja osata sanoa kyllä oikeille asioille.

– Moni jalkapalloihminen sanoo, että he tekevät managerointia, mutta sitä ei juuri tapahtu. Amerikkalaisessa urheilussa, erityisesti on manageroinnista todella hyviä esimerkkejä.

Lähde: Mirror