West Ham United vahvisti keskiviikon vastaisena yönä hankkineensa hyökkääjä Gianluca Scamaccan Sassuolosta. Sopimus kattaa viisi vuotta ja sisältää option kaudesta 2027–28. The Athletic kertoo, että Scamacca, 23, oli matkustanut Lontooseen maanantai-iltana ja käynyt terveystarkastuksessaan vähän myöhemmin. Tarkastuksen läpäisemisen jälkeen West Ham suoritti Sassuololle yli 36 miljoonan euron siirtokorvauksen ja allekirjoitti pelaajan kanssa sopimuksen.

Jos West Ham myy Scamaccan eteenpäin seuraavan viiden tai kuuden vuoden sisällä, Sassuolo ottaa kymmenen prosentin siivun tuosta siirtosummasta.

– Olen erittäin innoissani liittyessäni West Hamiin, totesi Scamacca.

– Olen odottanut tätä hetkeä pitkään — on ollut unelmani pelata Valioliigassa.

– Tuntuu, että West Ham on täydellinen joukkue minulle. He osoittivat todella haluavansa minut, ja kun puhuin managerin [David Moyesin] kanssa, ymmärsimme välittömästi toisiamme. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan ja näyttämään kannattajille, mitä voin tehdä West Hamin paidassa. Toivon, että rakastumme toisiimme.

Zlatan Ibrahimovićiin tiuhaan verrattu Scamacca onnistui tekemään 36 Serie A -otteluun 16 maalia viime kaudella. Italian A-maajoukkueessa hän on pelannut tämän vuoden puolella viidessä ottelussa. Hän on osa Azzurrin sukupolvenvaihdosta.

– Olemme etsineet vahvistuksia hyökkäyspäähän [jo] jonkin aikaa, joten Gianlucan saaminen on iloinen asia, Moyes kuvaili.

West Hamin kausi starttaa Manchester Cityä vastaan 7. elokuuta.

West Ham United

@WestHam
All the way from Rome, Italy…

Welcome to West Ham United, Gianluca Scamacca! ✍️