Frenkie de Jongin tulevaisuus on hämärän peitossa. Keskikenttäpelaaja tahtoisi jäädä Barcelonaan, mutta Barça toivoisi, että hän älyäisi siirtyä Manchester Unitediin. De Jong taas ei ollenkaan halua Unitediin, mutta mikään muu seura ei kykene maksamaan yhtä korkeaa siirtokorvausta. Taloussääntöjen suurpiirteinen noudattaminen on kaiken lisäksi aiheuttanut sen, että Barcelona on pyytänyt — ellei jopa vaatinut — De Jongia tulemaan palkassaan rutkasti vastaan, koska seura ei halua suorittaa hänelle kuuluvia palkkatuloja.

Epäilyttävään ja monimutkaiseen kuvioon saataneen selvyyttä lähitulevaisuudessa. Sportin mukaan Manchester United valmistautuu esittämään viimeisen työtarjouksensa De Jongille. Sitä varten Englannista matkustaa ryhmä seuran edustajia Espanjaan.

Sport kertoo, että United on valmis lupaamaan De Jongille saman palkan, mihin hän on Barcelonassa tottunut. Näin ollen työpaikan vaihtamisesta ei aiheutuisi taloudellisia menetyksiä.

Jos De Jong tarttuu tarjoukseen, hänestä tulee Unitedin palkkakuningas. Unitedin kaltaisessa suurseurassa pienetkin häiriöt palkkapyramidissa voivat aiheuttaa skismaa. On syytä muistaa, miten pukeutumishuoneen tasapaino horjui, kun Alexis Sánchezin käteen lyötiin liki puolen miljoonan euron viikkoliksa neljä vuotta sitten. Kun otetaan vielä huomioon Ronaldon käynnistämä saippuaooppera tänä kesänä, ei voida välttyä tulenaralta skenaariolta, jossa kaksi eniten tienaavaa pelaajaa ovat joukkueessa vastoin tahtoaan.