Chelsea on päässyt Aston Villan kanssa sopuun keskikenttäpelaaja Carney Chukwuemekan siirrosta Lontooseen, vahvistavat seurat tiedotteissaan.

Athleticin mukaan Chelsea maksaa 18-vuotiaasta Chukwuemekasta noin 24 miljoonaa euroa. Siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano kertoo Twitter-tilillään, että Chelsea ja Chukwuemeka ovat allekirjoittamassa kuusivuotisen sopimuksen.

Kumpikin seura kertoi tiistaina, että teinitähti on saanut luvan matkustaa Lontooseen keskustelemaan sopimuksensa henkilökohtaisista ehdoista ja osallistumaan Chelsean lääkärintarkastukeen.

Villa on yrittänyt neuvotella Chukwuemekalle pitkään uutta sopimusta – tuloksetta. Hänen nykyinen diilinsä Villassa päättyy vuoden kuluttua. Athleticin mukaan Villa haluaa Chukwuemekasta ”merkittävän” siirtokorvauksen, jos nuorukainen vaihtaa seuraa tänä kesänä.

Chukwuemeka on ollut myös Barcelonan ja AC Milanin tähtäimessä, ja häntä ovat tarkkaileet myös muut seurat Italiasta sekä Saksasta.

Aston Villan edustusjoukkueessa 16 kertaa esiintynyttä Chukwuemekaa pidetään yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista Englannissa. Hän oli tänä kesänä isossa roolissa, kuin Englanti voitti alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa kultaa.

Artikkelikuva vaihdettu 2.8.2022 klo 22.17: Alkuperäisessä artikkelikuvassa oli virheellisesti Carney Chukwuemekan veli, Caleb Chukwuemeka.