Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että tähtihyökkääjä Erling Håland ei ratkaise kaikkia joukkueen ongelmia.

Borussia Dortmundista 60 miljoonalla eurolla hankittu Håland, 22, debytoi sunnuntaina Valioliigassa ja iski kummatkin Cityn maalit 2-0-voitossa West Hamia vastaan.

Viikkoa aiemmin Community Shieldissä Liverpoolia vastaan Hålandin ruuti oli vielä pahasti märkää, mutta Hammersin vieraana norjalaishyökkääjä näytti, miksi hän nousi Dortmundissa yhdeksi maailman pelätyimmistä hyökkääjistä.

Guardiola sanoi sunnuntain ottelun jälkeen, että hän ei voi rakentaa joukkuettaan pelkästään Hålandin maalintekotaitojen varaan.

– Koko joukkue pelasi uskomattomasti, mutta Erlingin kaksi maalia ovat hyvä asia sekä hänelle että meille. Hän on nyt uhka, mutta hän ei ratkaise kaikkia ongelmiamme, kommentoi Guardiola ESPN:n mukaan.

– Hän tuo jotain lisää joukkueeseemme. Mutta me teemme virheen, jos nojaudumme vain hänen varaansa.

– Viikko sitten sanottiin, ettei hän pysty sopeutumaan Valioliigaan, ja nyt häntä verrataan Thierry Henryyn, Alan Sheareriin ja Cristiano Ronaldoon, sanoi Guardiola viitaten Hålandin ympärillä pyörineeseen keskusteluun.

– Hän tuli tänne viideksi vuodeksi. Toivottavasti hän pysyy täällä sen aikaa, jopa pidempään. Hän voi olla hyvä pelaaja meille ja joukkueelle, mutta me voimme puskea häntä vielä eteenpäin ja lisäämään jotain hänen pelaamiseensa, tehdä hänestä paremman pelaajan, joka tekee muutakin kuin maaleja.

– En tunne häntä kovin hyvin, joten tarvitsemme aikaa, mutta tiedän, miten hän käsitteli kritiikkiä tällä viikolla ja hän oli todella rauhallinen. En tiedä vielä, miten hän reagoi kehuihin, mutta se nähdään. Mutta pidin siitä, miten hän ampui pilkkunsa, itseluottamuksella. Uskon, että hän mottaisee joukkuekaveriaan naamaan, jos joku yrittää viedä sen (pilkun) häneltä, ja minä pidän siitä.