West Hamille jäi todella karvas maku lauantain 1-2-tappiosta Chelseaa vastaan, sillä Hammers-leirin mielestä heiltä vietiin epäoikeudenmukaisesti loppuhetkillä syntynyt tasoitusmaali.

Maxwel Cornet pamautti pallon Chelsean verkkoon 92. minuutilla, mutta erotuomari Andy Madley katsoi, että Jarrod Bowen oli rikkonut maalia edeltävässä tilanteessa kotijoukkueen maalivahtia Edouard Mendyä.

Mendy tuli heikkoa palautusta vastaan ja nyrkkeili pallon heittäytyessään hieman kauemmaksi maalistaan. Bowen tuli kamppailemaan pallosta Mendyn kanssa, hyppäsi senegalilaistorjujan yli ja osui häneen mahdollisesti taaimmaisella jalallaan.

Pallo tuli Cornet’lle, joka iski maalin, ja Mendy jäi maahan tuskaisen oloisena.

Videotuomari Jarred Gillet pyysi Madleyn katsomaan tilanteen videolta, ja tarkistuksen jälkeen erotuomari hylkäsi vieraiden tasoituksen.

West Hamin manageri David Moyes oli raivoissaan Sky Sportsin haastattelussa.

– Se oli skandaalimainen päätös, täysin mätä – yhdeltä, muka eliittituomarilta, sanoi Moyes.

– Se ei myöskään kerro paljon [hyvää] siitä, kuka hänet lähetti ruudulle. Se oli uskomaton päätös meitä vastaan.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Lehdistötilaisuudessaan Moyes sanoi, että häneltä alkaa loppua usko tuomareihin. Skottimanageri syytti lisäksi Mendyä loukkaantumisen teeskentelemisestä.

– Maalivahti tulee palloa vastaan ja hölmöilee sen käsistään. Sitten hän käyttäytyy kuin kyseessä olisi olkapäävamma. Olen hämmästynyt, että videotuomari lähetti erotuomarin näytölle. Se oli naurettavan huono päätös.

– Tänä päivänä ei ole mitään tekosyytä sille, että se ei olisi ollut maali, ei yhtään mitään. Surullista on se, että tämä on meidän huipputuomaritoimintamme taso tällä hetkellä.

– Tuomarit sanoivat, että he aikovat vähentää pehmeitä tuomioita, ja tuo oli uskomattoman pehmeä tuomio.

– Minua hävettää enemmän videotuomarin kuin erotuomarin puolesta, koska tämä kertoo minulle sen, että siellä on joku, joka ei ymmärrä jalkapalloa ja jonka ei pitäisi olla lähellä peliä, jos tuo riittää laittamaan jonkun näytölle.

– Maalivahti yritti samaa myös meidän ensimmäisessä maalissamme. Hän näytteli olkapäävammaa. Se ei estänyt häntä pelaamasta viimeistä varttia, tai kuinka kauan olikaan jäljellä.

– Jarrod sanoi, että hän ei osunut maalivahtiin ollenkaan [hylätyssä maalissa]. Voitte nähdä sen, hän yritti hypätä ja ylittää maalivahdin. Jos siinä oli jokin kontakti, se oli vain takana tullut jalka. Maalivahti oli jo hölmöillyt pallon kanssa ja liikuttanut sitä 3-4 metriä, eikä hän ehtinyt enää reagoimaan.

Myös West Hamin kapteeni ja keskikenttäpelaaja Declan Rice oli tyrmistynyt tuomiosta. Englannin maajoukkuepelaaja sanoi sosiaalisessa mediassa, että hänen mielestään se oli yksi karmeimmista tuomarivirheistä videoteknologian käyttöönoton jälkeen.

– Tuo on yksi huonoimmista VAR-päätöksistä sen jälkeen, kun se tuli peliin.

– En voi uskoa, että tuomaria on edes pyydetty menemään ruudulle! En ymmärrä, miten he ovat päätyneet tuohon päätökseen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Chelsean päävalmentajan Thomas Tuchelin mielestä Bowen rikkoi selkeästi Mendyä.

– Siihen oli syynsä, miksi se meni meidän eduksemme. En tiedä, ovatko kaikki samaa mieltä – se oli virhe.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.

Viimeisimmät tulokset
PvmOtteluTulos
13.11.2022FulhamFULManchester UnitedMUN1-2
13.11.2022BrightonBRIAston VillaAVL1-2
12.11.2022WolverhamptonWOLArsenalARS0-2
12.11.2022NewcastleNEWChelseaCHE1-0
12.11.2022West HamWHULeicesterLEI0-2
12.11.2022TottenhamTOTLeedsLEE4-3
12.11.2022Nottingham ForestNFOCrystal PalaceCRY1-0
12.11.2022LiverpoolLIVSouthamptonSOU3-1
12.11.2022BournemouthBOUEvertonEVE3-0
12.11.2022Manchester CityMCIBrentfordBRE1-2