Dele Alli jätti Valioliigan taakseen siirtoikkunan lopussa.

Alli siirtyi Evertonista lainalle turkkilaiseen Besiktasiin. Mediatietojen mukaan Besiktasilla on mahdollisuus lunastaa Alli itselleen joko tammikuussa tai kuluvan kauden jälkeen. Osto-optio ei tiettävästi ylitä kymmentä miljoonaa euroa.

Allin ura on ollut jyrkässä laskusuhdanteessa jo vuosien ajan. Alli siirtyi tammikuussa Tottenhamista Evertoniin, mutta ei saanut itsestään parasta irti Frank Lampardin alaisuudessa ja päätti vaihtaa maisemaa.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut Besiktasissa kaksi ottelua, ja päässyt molemmissa avauskokoonpanoon.

Alli osoitti olevansa saamansa vastuun arvoinen onnistuttuaan maalinteossa sunnuntaisessa Turkin pääsarjaottelussa Ankaragücüa vastaan. Kyseessä oli Allille ensimmäinen sarjamaali yli vuoteen. Edellisen kerran hän oli onnistunut maalinteossa sarjaottelussa elokuussa 2021. Kaikki kilpailut mukaan lukien edellinen maali syntyi syyskuussa 2021.