Chelsea on antanut kenkää päävalmentajalleen Thomas Tuchelille, vahvistaa seura tiedotteessaan.

Saksalainen Tuchel, 49, nimitettiin lontoolaisten peräsimeen viime vuoden tammikuussa, ja hän johdatti joukkueensa heti seuranneena keväänä Mestarien liigan voittoon.

Hän voitti Chelseassa myös UEFA Super Cupin sekä seurajoukkueiden MM-turnauksen ja vei joukkueensa kahdesti FA Cupin ja kertaalleen liigacupin finaaliin.

Tuchelin viimeiseksi otteluksi jäi tiistaina kärsitty 0-1-tappio Dinamo Zagrebille Mestarien liigan lohkovaiheen avauspelissä.

– Kaikkien Chelsea työntekijöiden puolesta seura haluaa ilmaista kiitollisuutensa Thomasille ja hänen henkilökunnalleen kaikesta työstä, jota he ovat tehneet seuran palveluksessa ollessaan. Thomasilla on oikeutetusti paikka Chelsean historiassa voitettuaan Mestarien liigan, Super Cupin ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden seurassa ollessaan, kommentoi Chelsea tiedotteessaan.

– Nyt kun uusi omistajaryhmä on ollut seurassa sata päivää ja jatkaa kovaa työtä seuran kehittämiseksi, uudet omistajat uskovat, että nyt on oikea aika tehdä tämä siirtymä.

– Chelsean valmennushenkilöstö ottaa vastuulleen joukkueen harjoittelun ja tulevien otteluidemme valmistelun, kun seura siirtyy ripeästi uuden päävalmentajan nimittämiseen.

Tuchel ehti reilun 1,5 vuoden luotsata Chelseaa 99 ottelussa, joista joukkue voitti 62 ja hävisi 18. Kuluvalla kaudella Chelsea on pelannut seitsemän ottelua voittaen niistä kolme ja häviten yhtä monta. Maaleja joukkue on tehnyt kahdeksan kappaletta ja päästänyt kymmenen.

Kirjoitushetkellä Chelsea on Valioliigassa kuudentena, viiden pisteen päässä sarjakärki Arsenalista.

LUE MYÖS:

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea Football Club part company with Thomas Tuchel.