Chelsea etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa annettuaan keskiviikkona kenkää Thomas Tuchelille, joka ehti luotsata lontoolaisia viime vuoden tammikuusta lähtien.

Athleticin tietojen mukaan Chelsea pyrkii nimittämään uuden päävalmentajansa mahdollisesti jo ennen ensi lauantain sarjaottelua Fulhamia vastaan. Seuralla ei ole kuitenkaan korvaajaa valmiiksi neuvoteltuna, joten väliaikainen valmennusryhmä vetää joukkueen treenit tulevina päivänä.

Useat lähteet kertovat, että Chelsean ykkösehdokas uudeksi päävalmentajaksi on Brightonin Graham Potter.

Englantilainen Potter, 47, on kerännyt runsaasti kehuja työstään Brightonissa, jonka kanssa hän on repinyt hyviä tuloksia ja esityksiä rajallisella budjetilla. Kirjoitushetkellä Albion on Valioliigassa neljäntenä, kolme pistettä edellä Chelseaa.

Potterin ja Brightonin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka, ja Chelsea tarvitsee Brightonilta luvan neuvotellakseen hänen kanssa. BBC:n toimittajan Guillem Balaguen mukaan Potterilla on sopimuksessaan noin 18.6 miljoonan euron ulosostoklausuuli.

Chelsean odotetaan olevan yhteydessä myös Mauricio Pochettinoon ja Zinedine Zidaneen, jotka ovat parhaillaan vailla työtä.

Southamptonista ja Tottenhamista tuttu Pochettino, 50, valmensi viime kaudella Paris Saint-Germainia ja Zidane, 50, luotsasi vuosina 2016-2018 ja 2019-2021 Real Madridia, jossa hän voitti muun muassa kolmesti Mestarien liigan.

Telegraphin mukaan myös Benfican Roger Schmidt saattaa nousta Chelsean ehdokaslistalle.

LUE MYÖS: