Chelsea jysäytti keskiviikkona ison uutispommin, kun se kertoi antaneensa potkut päävalmentajalleen Thomas Tuchelille.

Lontoolaisten alkukausi on sujunut vaihtelevalla menestyksellä, mutta monille saksalaisluotsin lähtöpassit tulivat täysin puun takaa.

Tuchelin viimeiseksi otteluksi jäi tiistain 0-1-yllätystappio Dinamo Zagrebin vieraana Mestarien liigan lohkovaiheen avauspelissä.

Telegraph kertoo, että Tuchelin potkut eivät johtuneet yksinomaan ailahtelevista tuloksista tai häviöstä Kroatiassa.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

Valioliigan sarjataulukko

Chelsean uusilla omistajilla Todd Boehlylla ja Clearlake Capitalilla oli jo entuudestaan epäilyksiä siitä, onko Tuchel oikea valmentaja johtamaan joukkuetta heidän alaisuudessaan. Saksalaisluotsin tulevaisuus olisi ollut epävarmalla pohjalla, vaikka Chelsea olisikin voittanut Dinamon.

Telegraphin mukaan Tuchel oli tehnyt selväksi, että hän ei nauttinut ylimääräisistä vastuualueista, joita Boehly ja Clearlake antoivat hänelle kesän siirtoikkunassa. Saksalaisluotsi ei myöskään pitänyt siitä, että seuralegenda Petr Cech jätti roolinsa Chelsean teknisenä neuvonantajana omistajavaihdoksen jälleen, joskin entinen huippuvahti lähti seurasta tiettävästi omasta tahdostaan.

Sisäpiirilähteet ovat kertoneet Telegraphille, että Tuchelin suhde useisiin Chelsean pelaajiin oli huonontunut. Hänen joukkuevalintansa olivat yllättäneet ja turhauttaneet ajoittain pelaajia, jotka kokivat, että heidät oli jätetty epäoikeudenmukaisesti sivuun tai peluutettu väärällä pelipaikalla. Tunnelma harjoituksissa oli tiettävästi ajoittain kireä.

Vielä viime kuussa Tuchel antoi ymmärtää, että hän oli käynyt Chelsean kanssa neuvotteluja sopimuksensa pidentämisestä. Ennen potkuja hänen diilinsä olisi ulottunut vielä kesään 2024 saakka.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Tuchel voitti Chelseassa heti ensimmäisenä keväänään Mestarien liigan. Kuva: Getty Images

Chelsean uusien omistajien alkuperäinen suunnitelma seuraan tullessaan oli jatkaa Tuchelin kanssa, mutta epäilykset saksalaisvalmentajan yhteensopivuudesta heidän ajamaansa johtamiskulttuuriin heräsivät kolmen kuukauden aikana.

Boehly ja muut omistajaryhmän jäsenet haluavat valmentajan, jonka kanssa he voivat pallotella ideoita ja jolle esittää kysymyksiä. Tuchel taas tykkäsi työskennellä tiiviisti oman valmennusryhmänsä kanssa.

Chelsean uusi omistajaryhmä toivoo seuran eri osastojen tekevän enemmän yhteistyötä. Viime lauantaina Tuchel sanoi julkisesti, että hänellä ei ole kiinnostusta olla mukana Chelsean uuden urheilutoimenjohtajan valinnassa, mikä vahvisti entisestään omistajien käsitystä siitä, että Tuchel ei ole heidän tyyliinsä sopiva valmentaja.

Aiemmin kesällä eripuraa aiheutti myös Cristiano Ronaldon mahdollisesta hankinnasta käyty keskustelu. Boehly oli kiinnostunut hankkimaan portugalilaistähden Manchester Unitedista, mutta Tuchel torjui idean ja vaikutti tiettävästi hyvin turhautuneelta, kun joutui selittämään Boehlylle, miksi hän ei halua Ronaldoa ryhmäänsä.

LUE MYÖS: