Graham Potter on perustellut lähtöään Brightonista. 47-vuotias englantilaisvalmentaja jätti Etelä-Englannin taakseen otettuaan vastaan paikan Chelsean peräsimessä.

Potter korvaa tehtävässä alkuviikosta erotetun Thomas Tuchelin. Valmentaja allekirjoitti pitkän viisivuotisen sopimuksen.

Potter vie Chelseaan mukanaan koko Brightonin valmennustiiminsä Billy Reidin, Björn Hambergin, Bruno Saitorin, Ben Robertsin ja kykyjenetsintäpäällikkö Kyle Macalayn.

Potterin lähtö tapahtui yllättäen, mutta mahdollisuus Chelseassa oli liian suuri hylättäväksi.

– Toivottavasti te ymmärrätte, että tässä vaiheessa uraani tunsin, että minun täytyi tarttua uuteen haasteeseen, Potter perusteli lähtöään Brightonille kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä.

– Viime sunnuntain Leicester-ottelusta tuli viimeiseni ja se oli hyvä tapa päättää. En tiennyt sillä hetkellä, se olisi päätös tälle. Mutta katsoessamme taaksepäin, me pelasimme todella hyvin siinä pelissä. Seuran ympärillä oli niin paljon positiivisuutta.

– Viimeiset päivät ovat olleet odottamatonta pyörremyrskyä. Harjoituskentän jättäminen viimeistä kertaa oli haikea hetki. Ei vain minulle vaan myös Billylle, Björnille, Kylelle, Brunolle ja Benille.

Potter kiittää Brightonia seuran tarjoamasta kolmesta vuodesta.

– Tunnen olevani täällä kokemieni asioiden jälkeen parempi ihminen ja parempi manageri. Jokainen valittu kokoonpano tai päätös ei ole ollut täydellinen. Seura on kuitenkin tarjonnut ympäristön, jossa voi tarkastella tekemiään virheitä, oppia niistä ja kehittyä sitä kautta.

– Olen aina yrittänyt toimia rehellisesti ja olla hyvä ihminen. Nämä ovat arvoja, joita minä pidän korkeassa arvossa. Tiedän Albionin tekevän myös niin.