Brendan Rodgers yrittää vähentää Leicesterin riippuvuutta Jamie Vardyn maaleihin. Ikääntyvä seuralegenda on jäänyt viime viikkoina pois joukkueen avauskokoonpanosta.

Vardy on ollut viimeisen seitsemän vuoden ajan Leicesterin paras maalintekijä. Manageri Rodgers pudotti hänet kaksi viikkoa sitten Brightonia vastaan avauksesta peluuttaakseen Patson Dakaa ja Kelechi Iheanachoa yhdessä hyökkäyksessä.

Rodgersin mukaan Vardy ymmärtää pienentyneen roolinsa.

– Jamie ymmärtää missä tilanteessa hän on. Hän on tammikuussa 36-vuotias. Hän tietää, ettei hän voi jatkaa ikuisesti. Meidän täytyy luotsata häntä löytämään parhaan versionsa itsestään, Rodgers kommentoi lehdistölle.

– Kun saavuin tänne vuonna 2019, ihmiset olivat jo silloin sulkemassa häntä pois huipputasolta. Olemme saaneet kuitenkin muutaman loistavan vuoden vielä hänestä irti.

– Tämä jokaisen pelaajan erityisesti huippupelaajien kokema haaste. Kun se aika koittaa, et ole enää samalla tasolla mitä aiemmin. Se on aina vaikea hyväksyä. Voit kuitenkin silloin edelleen yrittää tukea joukkuetta ja auttaa kollektiivia. Tehdä parhaasi kun sinut kutsutaan pelaamaan.

Leicester on kuuden kierroksen jälkeen Valioliigassa viimeisenä kerättyään vain yhden pisteen. Joukkue kohtaa tänään vieraskentällä Tottenhamin.