Tottenhamin puolustaja Eric Dier sanoo, että katsojien käyttäytyminen on mennyt Englannissa niin huonoksi, että hänen perheensä ei enää matkusta katsomaan hänen vieraspelejään.

– Se on ehdottomasti mennyt huonompaan suuntaan. Minusta se on vakava ongelma, sanoi Dier, 28, Evening Standardin mukaan.

– Minulla oli perhettä ja ystäviä katsomassa vieraspeliä Chelseaa vastaan Tottenham-fanien kanssa, ja heillä oli siellä ongelmia. Eikä mitään mukavia sellaisia. Se on valtavan iso ongelma.

– Haluan painottaa, että kummankin joukkueen kannattajat syyllistyivät siihen. En sano, että ongelma on Chelsean tai Tottenhamin faneissa, se on yleisesti jalkapallokannattajissa.

Maaliskuussa 2020 FA Cupin ottelussa Norwichia vastaan Dier kiipesi katsomoon puolustamaan veljeään, joka oli joutunut muiden katsojien solvausten kohteeksi.

Dier sai tempauksestaan neljän ottelun pelikiellon ja yli 45 000 euron sakon, mutta hän ei kadu tekoaan.

– En tiedä, mitä voin sanoa siitä, koska en tiedä, voinko saada uudestaan pelikiellon tai sakot.

– Se ei ollut niin dramaattinen asia kuin ihmiset väittävät. Mutta en kadu sitä yhtään ja tekisin sen uudestaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Järjestyksenvalvojat puuttuivat Dierin ja kannattajien välienselvittelyyn Norwich-pelissä. Kuva: Getty Images

Dier ei halua liioitella vastustajien fanien sanallisten loukkausten vaikutusta, koska se ”ei ole hänelle niin iso asia”. Hän on kuitenkin huolissaan siitä, mitä kaikkea pelaajien perheet joutuvat kuulemaan ja kokemaan.

– Minä en ikinä valita sellaisista jutuista, enkä oikein välitä niistä. Katsomoon kiipeämiseni jälkeen me pelasimme seuraavassa vierasottelussamme Burnleyä vastaan. Burnleyn fanit lauloivat laulua veljestäni, ja minä pidän sellaisesta, se on minusta varsin hauskaa.

– Pidän sellaisesta huumorista, jos se on hyvällä maulla. Rakastan sitä puolta tästä asiasta. Rakastan vieraspelejä ja sellaisia tunnelmia.

– Mutta jotkin asiat ovat minusta hyvin outoja. Se ei ole mukavaa. Perheeni ei ikinä tulisi nykypäivänä vierasotteluun sen takia.

– Sitä on jatkunut vuosien ajan. Äitini ei ole ollut vieraspelissä. Hän haluaisi tulla, mutta minä olisin huolissani hänestä, ja se on hullua, eikö niin? Kaikkien pelaajien perheet käyvät sen läpi. Jokaisen pelaajan vanhemmat ovat katsoneet heidän ottelujaan pelaajien lapsuudesta saakka ja käyneet läpi sellaisia juttuja.