Englanti koki melkoisen takaiskun hävittyään perjantai-iltana Italialle UEFA Nations Leaguessa 0-1.

Tappio tiesi sitä, että Englanti jäi lohkonsa viimeiseksi ja putosi siten Nations Leaguen B-liigaan. Englanti ei ole voittanut vielä ainuttakaan ottelua ensi viikolla päättyvässä lohkossa, joten joukkue lähtee MM-lopputurnaukseen varsin heikossa tuloskunnossa.

Englannin kannattajat buuasivat omilleen Italia-ottelun loppuhetkillä. Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ymmärtää sen.

– Ymmärrän heidän reaktionsa lopussa. Tuloksemme ovat olleet sellaisia tässä kilpailussa. Reaktio on ymmärrettävä, Southgate myönsi.

– Tänä iltana emme saaneet sitä tulosta, jota tarvitsimme ja halusimme. Olemme huonossa tuloskunnossa, mutta meidän on muutettava tilanteemme. Se onnistuu ainoastaan luottamalla pelitapaamme ja siihen, mikä vei meidät pitkälle edellisissä arvoturnauksissa. Pelaajien on pidettävä päänsä kylmänä, koska heistä ja minusta puhutaan paljon, mutta se on täysin ok. Työni on ottaa pelaajille asetettu paine omaan niskaani.

– Minun on vaikea kritisoida liikaa peliesitystämme. Meillä oli suurempi pallonhallinta, enemmän laukauksia ja myös enemmän laukauksia maalia kohti. Pelasimme valtaosan ottelusta hyvin.